Nuffnang Advertisement

Tuesday, November 22, 2011

Congrats Harimau Muda!

Aku mesti tulis cite ni sebab ni salah satu tarikh bersejarah jugak.....esok2 anak aku tanya boleh check balik blog ni....wah! sekali lagi aku bijak. 21/11/2011 Malaysia mendapat pingat Emas dalam acara Bola Sepak di Sukan Sea ke 26 (betul ker 26???) berlangsung di Indonesia.

Korang semua mesti tengok kan....siaran langsung Malaysia menentang Indonesia semalam. Aku ngan En Win tengok kat rumah jer.....sebab kalau keluar kesian laks kat budak2. So balik jer office cepat2 masak....kasi perut kenyang dulu baru sedap tengok bola. En Win lagi bagus macam nak tgk wayang pulak....siap beli kacang, air tin, asam2 & keropok utk anak2.

Ok start jer.....hahaha nak kutuk sikit...korang dengar tak suara salah satu pengulas sukan tu....suara dia macam tertelan telur.....mcm terkepit2....suara mcm kembang kedalam....macam suara garau2 sengau. Pandai jer aku kan kalau mengutuk no satu.....ok sorry! saya tahu berdosa mengutuk orang....ampun tukang pengulas. Tapi mmg lawak....eh! sudah2 lah.

Minit kelima.....Indonesia mendahalui Malaysia 1 - 0. Waktu ni aku dah kecewa giler.....tak ada semangat kesukanan langsung aku ni kan. Terus bangun masuk dalam bilik bukak TV lagi satu tengok Master Chef. Tapi bila dengar En Win menjerit laju2 datang kedepan. Tak boleh tahan....sebab laki aku menjerit2 macam dia pulak Ong Kim Swee.....jadi aku mengambil keputusan tengok sama2 balik.

Yes!! Malaysia mmg perlukan kehadiran aku memberi semangat....hahahaha. Goal!!!!!! aku menjerit dan melompat macam laki aku pulak yang menjaring kan goal itu.....anak2 aku pun terlompat sama....jadi kami pun berperlukan antara satu sama lain (itu tipu).

Masa kedua......waktu tengok ni jantung aku mmg nak pecah....bila Si Bonai yang tak hensem langsung tu bawak bola aku dah pucat tutup telinga kuat2 tak boleh terima hakikat kalau pengulas tu jerit goal nanti. Suspen giler.....aku pulak terasa mcm memegang jawatan Ong Kim Swee "pass kat sebelah kiri tu....tak nampak ker"....."jgn gelojoh"....."teamwork2." Pujian diberikan kepada Adik Apek.....aaaauuuwwwww kerana menyelamatkan Malaysia dari dibolosi. Oiiii! gegarlah ko jaring tu banyak kali....cium lah ko tiang tu....tak ada makna ok! Adik Apek....tak gentar....hikhikhik.

Bila masa tambahan 15 minit.....aku berdoa dalam hati.....Ya Allah bagi lah Malaysia menang! Semangat korang! aku ngan En Win macam cacing kepanasan....kejap dia bangun aku duduk....aku bangun dia pulak duduk....agak2 rasa nak kencing....on d way nak gi toilet dgr suara En Win menjerit tak jadi aku kencing. Mmg stress dan tension.....nak pulak pasukan Indon asyik menyerang jer....tambahan pulak dgn lakonan sinetron dari pemain diorg ....rasa nak tampar2 jer diorg ni. Fuh! lega walaupun pemain Malaysia nampak keletihan tapi mereka berjaya mempertahan dari dibolosi. Syabas.....

Penalti......ya ampun.....jantung, buah pinggang, pundi kencing semua rasa nak gugur......bila Fakri tak dapat jaring kan gol waktu tu hampa sangat......tapi sekali lagi Adik Apek berjaya menangkap bola.....yang ke4...pujian harus diberikan. Badrol........kau mmg buat aku sakit jantung sbb mula2 nampak macam bola tu berjaya ditepis....tapi2 YESSSSSSS!!!!!! masuk jugak............En Win jerit macam orang giler satu taman bergegar dgr sorakan dari rumah masing2. Sangat seronok....aku drama queen melompat2 kedepan....kebelakang.....tanpa motif. Congrats Harimau Muda! Congrats Malaysia!! I Love You Fahmi...eh!

Team Malaysia hebat kerana Malaysia ada....MUSLIM, ada seorg TAMIL, ada seorg GURU dan yang penting Team Malaysia ada Khairul Fahmi Che Mat yang sentiasa CERMAT menangkap bola dan Malaysia juga ada Baddrol Baktiar yang sentiasa berikhtiar menjaringkan gol dari jarak jauh dan yang paling hebat ialah Malaysia ada ONG (Ong Kim Swee)!!!! Muahahahahaha....

3 comments:

Anonymous said...

Akak silent reader Elly sblm ni..baca cita ko ni buat aku tergelak2 sampai kuar air mata... takut gak depan akak ni ada CC tv..tak pasal2 kang akak dibuang keje sbb ingat ade org gile gelak terbahak2 terkuar2 air mata sorang2...part2 yang last ni bace kene laju2 cam pengulas sukan disaat2 jaringan gol..baru la best..gelak bergeger2 badan sambil sblh tgan lap air mata...best!!! klakar la lu sis...

HappyIrfa said...

wah..hebat ko punya komen.tapi aku ingat aku sorang je duk kutuk suara pengulas tu.macam suara alih bahasa yang selalu diguna pakai utk rarun dr jepun tu.kan?

yes apek..suka sama kamu

Anonymous said...

tgk sekerat jln,termembuta sampai pagi..huhu..tapi baca blog elly dah blh imagine dh mcm mana game mlm tu.thank you elly...i love ur blog.ummuuuahhh