Nuffnang Advertisement

Thursday, November 10, 2011

Ada yang kena cubit mulut ni kang!!

Wei! Wei! Wei!

Hari tu aku ada dgr kat radio diorg mengata pasal wanita zaman sekarang pemalas & kurang produktif! Meh! sini aku cili2 kan mulut korang....lepas tu aku cubit kecil kat sekeliling mulut bagi bengkak sikit. Sedap mulut ko jer nak mengata perempuan (aku sangat lah emo kalau isu wanita diperkatakan)....harapan sesiapa yang membaca ni akan calonkan nama aku kat Dato Shahrizat Jalil utk masuk bertanding tahun hadapan....muahahaha.

Spesis yang mengata tu (of course lelaki) meh! kita test power sikit....agak2 mampu tak korang jadi wanita

1. Bangun pagi pukul 6...sediakan sarapan....kejut anak & suami...siapakan anak...dah keluar semua....kemas rumah sikit2...zoom pergi kerja

2. Kerja 9 - 5

3. Sampai rumah....tukar baju...menyapu...sambil tu on machine....basuh tangan bra & panties kang longgar pulak getah kalau masuk machine....settled

4. Start basuh sayur....siang ikan....masak nasik....prepare brg2 nak masak...kupas bawang itu ini

5. kain siap basuh....tukar pulak masuk dryer

6. sambung masak  balik

7. Hidang bagi anak dan suami makan

8. kemas dapur...basuh pinggan & kuali

9. lap lantai berminyak2 tadi

10. Baru boleh mandi

11. Check homework anak.....check time table.....masuk kan baju sukan

12. Gosok baju sekolah, baju kerja somi....sediakan botol air...beg sekolah, kasut tepi pintu

13. Lipat baju dan susun dalam almari

13. Aktiviti malam....melayan suami (kalau nak hari2...lagi mati...hahahahah)


Tulis pun dah letih....korang mampu jadi wanita! sila jawab........

Kalau anak sorang ok lagi cuba korang bayangkan yang ada anak 4 - 5 orang. Nak pulak yang tengah peknen tu.  Elleeeeh setakat kerja office 9 - 5 tu apa lah sangattttttt.

Sebelum bangkitkan isu2 macam ni....pikir dulu....kan aku dah emo. Fuh! kalau aku dicalonkan dalam parlimen mmg dah lama aku naik atas kerusi demi pertahanan kan isu wanita (ehem2 ada bakat kan).

Sudahlah....tengah marah ni!. Malas nak sambung....buat aku lagi terbakar.

8 comments:

HappyIrfa said...

bukan kata ko,aku pun emo kalau camni.meh kita sama2 calonkan diri bertanding rebut kusi tahun depan.

nak cakap tu toleh kiri kanan..yg cakap tu mungkin nasib malang dpaat bini pemalas.bukan semua nasib malang cam dia.hahaha

Rinah said...

memang sokong hujah nie!! hikhik

Anonymous said...

apa lagi kita bakar je sapa yg ngutuk org pompuan tu.suruh je dia take over keje org pompuan sehari...mesti putus urat kentut dia.

Elly said...

Bagus2 korang sokong aku....pilihan raya tahun depan jgn teragak-agak calon kan nama aku....muahahahaha

betul kan korang....suka tau buli2 perempuan....kang mogok baru tau.

Anonymous said...

saya pn sokong..kadang2 lelaki nie ingt senang dia jerk..susah kita langsung dia xpikir..xambil kisah..salah dia..kita lak yg kena mntk maaf dgn dia..pelik kan..

Anonymous said...

kak, ape yg akak tulis tu sebijik list sy every day...bezanya ank sy sorng...n suami kje shift...so aktiviti suami isteri mlm2...dpt direhatkan barang 4-5 mlm...lega dpt tido awl n lena xde gangguan...hehehhe

Anakmonday said...

org laki tahu nak kutuk jer...nolong tidak...pehtu nak men kayu tiga...tu jer lah kejenya...dia ckp cam gitu sbb dpt bini malas kot....terajang sekali mampos trus....

Elly said...

Hahaha....nampanya korang lebih emo dari aku....takpe2 kita jgn jadi bodoh! silap lah nak buli perempuan zaman sekarang...lu langsi lu mati *cabut*.