Nuffnang Advertisement

Sunday, October 23, 2011

Huhuhu....dapat camera.

Actually dah lama sangat minat kat camera ni....Camera Sony NEX-C3. Kumpul2 duit tapi akan terjadi membeli benda lain. Akal aku dah start panjang....cuba mintak kat En Win....tapi dia buat bodoh jer. Ada lah dekat 3 bulan aku bodek dia....tapi En Win buat tak tahu jer. Macam2 cara aku buat...pura2 mimpi sebut nama camera tu asal dia baring kat sebelah aku jer....terus aku mengigau SONY Camera....muahahahah. Kalau selak magazine sengaja bukak page camera tu lama2.....wallpaper computer gambar camera tu.....best tak aku saiko dia.

Segala percubaan tidak diendahkan....jadi aku pun malas nak fikir....dalam kepala birthday aku next year aku nak hadiah kan utk diri aku sendiri.....ayat merajuk lah konon....ko ingat ada orang kesah.

Pagi Sabtu lepas.....dalam kul 10am....En Win kata dia nak gi kedai. En Win suruh aku masak makan tengahari....so dia tahu balik jer makan dah ready!! baik Darling....I akan masak dengan penuh kasih sayang. Makan dah siap....dalam kul 12.30 En Win sampai.....aku tengok dia kelam kabut masuk bilik ...aku malas nak ambik tahu terus gi dapur hidang lauk. Settled makan En Win suruh aku tolong ambikan barang dalam bilik.....masuk jer.....I jerit uolllllssssss........ada camera atas katil (knp atas katil????). Aku loncat2 macam orang giler....terus gi kat En Win memberi peluk kan penuh kasih sayang....hampir menangis kerana terlalu emosi....sila jgn menyampah kerana aku mmg emosi terlebih.

"Thanks darling! I Love u Darling! Sayang kat u sesangat......wah! pujian bertubi2 diberikan.

Nak tgk tak......huhuhuhu













tadaaa......











































kena banyak belajar sbb bukan senang nak handle camera mcm ni.....aku kan bangang sikit kalau benda latest2 ni.....rasa macam nak masuk short class ada gaks.....wah! lepas ni mesti gambar2 blog meletup kan!! Ok aku nak google short class utk photographer.....tgh semangat ni!!!!

7 comments:

lina lilo said...

salam.sy silent reader blog kak...wah2 baru j tengok2 semalam camera ni..bestnyaaaaaa akak..nanti review la best ke tak...hee

Nanie Dean said...

best gilakkkk.....kalo i dah gila agaknya hehehe

HappyIrfa said...

ALAHAI..TERHARUNYA.
KALAU CAMNI KO KENA MASAK NGAN KASIH SAYANG HARI2 LA ..

TAHNIAH..PASNI MESTI GAMBAR LAWA2 KAT BLOG PN ELLY YER

Anakmonday said...

Jagan ko x pakai lak lepas ni..cam ko gantung handbag kat umah...susah bagi kat aku...hehehe

Anakmonday said...

hehehe..ko dpt camera ya noq...guna tau..jgn gantung cam handbag kat umah sudah...x reti pakai meh bagi aku..muahaha

MrS KeNey said...

lalalala...mmg best uolllsss!

Elly said...

Uolls....dah view camera ni mmg best sesangat...bila pegang camera ni rasa hidung kembang sekejap....hahahaha

Anak monday: Tak berani aku nak sangkut kang En Win sangkut kepala aku laks.