Nuffnang Advertisement

Friday, October 28, 2011

Homedeco....

Last week cuti dari Thurday sampailah Deepavali. So ambik peluang cuti ni beli barang2 utk rumah baru. Untuk sofa dan dining table survey2 dulu....tak mampu nak beli sekali sederap. Tapi kan uollls.....aku ni dah giler agak nyer.....agak2 diri ko tu tak mampu jgn lah gi tempat2 mahal. Ini tak saja jer ko gi tempat yang harga sofa dia berbelas-belas ribu....lepas tu ko meroyan sorang2.

Konon nak cari idea.....lepas tu bila sampai kat kedai "Thamesa" tu badan lembik tak tahan godaan. Laju jer sematkan dalam jiwa....nak kumpul duit. Jangan nak menipu diri sendiri...ko kalau duit dah terkumpul benda lain yang beli. Tapi layan jer lah perasaan sendirikan. Puashati dapat tengok benda2 cantik....walaupun dalam hati memberontak.....aku sanggup gi sorang sbb En Win malas nak layan bini dia yang giler ni!!

Cantik kan....colour dapat tukar hitam putih mesti meletup!


Kat Themesa ni set barang mmg meletup....semua moden. Utk rumah yang aku duduk sekarang pun aku beli kat Thamesa....tapi time sale lah aku beli. Lepas tu bayar sikit2 sampai habis baru leh angkat barang. 3 hingga 4 bulan jugak lah gigih membayar....tapi bukan lah yang berbelas ribu. Itu mmg En Win hempuk kepala aku. Beli mana2 yg termampu jer lah.

Last Sunday gi Homedec kat KLCC pulak.....kalau time exhibition barang2 murah sikit.....log in price dulu ambik bila2....dapat lah harga murah. BIJAK kan! hahahaha.

Kat sini dapatlah cari Matress, Auto Gate, Blind (mmg cantik2.....aku prefer pakai blind dari curtain), Acessories Toilet, Dryer, Fridge, TV, Washing Machine.....senangkan one stop centre harga semua between d budget. Tapi yang tension sikit kat sini sbb bawak anak2 aku....diorng nak mengamuk jer sbb orang ramai lepas tu bising ajak balik.....aku ko tahulah....laju jer tangan buat cubitan kecik kat peha. Terus diam!


Auto Gate......


Toliet Acessories...




Suka3


Main lah korang roda impian ni...lepas tu bising kenapa cina tu tak bagi hadiah. Banyak cantik muka korang dah lah tak beli barang kat situ lagi mau hadiah.


En Win discuss pasal wall paper...

Ini barang2 electric aku sempat beli. Waktu ni gi ngan my friend Liza....sempatlah rembat macam2. Lepas tu berhimpit2 dalam kereta. Bila beli tak berfikir lepas tu tak muat. Duduk lah ko atas kotak.

Alhamdulliah banyak barang2 dah settled..... semua ikut our budget. Lapang sikit dada....so next boleh fikir benda lain laks....

Tengah tunggu gambar dari Moon sbb banyak gambar2 menarik waktu kitaorg dating haritu.....aaauuuuwwww ko sengaja tau buat aku tertunggu2....sengaja tau hantar gambar sikit2.....senyum simpul aku sorang2 tgk gambar sendiri....tiba2 angin wonderland aku datang.

3 comments:

Anonymous said...

cantik2 semuanya.huhu.

itamrazali said...

canteknyer wallpaper tuh..

Anonymous said...

Very quickly this site will be famous amid all blog people, due to it's nice articles
My website: does spray tan cover stretch Marks