Nuffnang Advertisement

Friday, October 7, 2011

Happy Birthday Adik.....ucuk acin Mama!!

Happy Birthday Adik! Ala2 sayang nyer anak mama ni.......Semoga adik diberikan kesihatan yang baik dan menjadi anak yang soleha.....Amin.

Semalam sampai jer rumah adik dah pesan jgn tidur sebelum pukul 12 mlm.......semua orang kena nyanyi lagu birthday utk adik.....tomei lah sekecik ni....pandai bebenor memberi arahan.....jadi kita ikutkan jer lah.

Ingat lagi  6 tahun yang lalu pukul 12 mlm (7 Oct 2005) waktu ni perut aku nak mula sakit2....tapi tahan kan jugak tak nak gi hospital lagi.....takut nurse seluk tangan kat pepek (ngeri kalau teringat benda tu memang tobat tak nak beranak lagi). So aku suruh En Win keluar bilik biar aku sorang2 mengerang kesakitan.....kalau dia ada aku lagi tension sbb macam2 soalan dia tanya nanti.....sakit sangat ker ma, kat mana sakit, u nak i urut.....baik tak payah aku tgh sakit lagi nak jawab mcm2 soalan.

Pukul 3 pagi darah dah banyak keluar baru aku kejutkan En Win pergi hospital......pukul 5.30am pagi Ameera selamat dilahirkan.....Alhamdullilah....kenangan yang terindah buat aku ngan En Win walalupun dia tak ada waktu aku melahirkan kerana tertidur dalam kereta (kalau aku ingat menyirap jer darah aku). Doktor call baru kelam kabut nak datang.....muka senyum tak boleh blah.....tgk aku dah kepenatan and baby dah ada kat sebelah aku. I Luv u darling & thank you so much......takpe2 aku kan isteri soleha....maafkan je lah sbb dia pun kepenatan waktu tu.....

Ting Tong....pukul 12 malam..... pakat ramai2 nyanyi lagu birthday utk adik and bawakan sepotong cake dan lilin utk ditiup.....Saturday ni kita celebrate yer sayang!.  Suka giler bila kitaorg nyanyi utk dia....dia join sekali terjerit2....sekali lagi jiran aku sakit jantung.

Adik lah yang selalu ceriakan kami dalam rumah....kelakar, suka buat bising, suka buat aku mengamuk, kelam kabut, kuat merajuk, keras hati, suka makan......berbeza ngan Danea....pendiam, rajin, senang pujuk, tak suka makan. Adik beradik yang sangat berlainan perangai sudah cukup membuatkan aku menjadi meroyan dirumah.



Buah Hati mama.....

Ucuk Acin Mama....

My Nyawa.....

Mama sayang adik....mama sayang Danea jugak

Mama nak peluk adik kuat2....

My sexy girl.....

My Intan payung.....

My cute monster

Ini lah Nyawa saya......Love both so much.....


Happy Birthday sayang......



Gimme a kisss.........

1 comment:

HappyIrfa said...

salam kenal dr saya untuk Elly.

happy besday buat permata hati awak tu.
suka posing yer?

citer psl bersalin ni kalau dikenang mmg rasa xnak beranak lagi..bab cik suami tak dapat teman masak bersalin mmg sakit ati je kan.saya 3 kali bersalin,,3 kali jugak dia ada hal yg x boleh nak elak..
emm malas nak kenang..bukan salah dia pun.situasi yg tak mengizinkan