Nuffnang Advertisement

Tuesday, October 18, 2011

Chombi jalan2 Penang!

Hi! korang.... Chombi sampai KL semalam petang! Seperti yang dijanjikan Chombi ada gambar utk diriak kan....kalau nak tgk full version gi lah singgah kat FB chombi. malas chombi nak download banyak2 kat sini!.

Kitaorang bertolak hari Sabtu pukul 6.30am pagi.....berhenti kat Tapah bekpes....lepas tu continue aku drive pulak En Win mengantuk.....dah ko belasah Wantan Mee 2 pinggan mana tak mengantuk. Sampai Penang kul 11am.

Aku : Yaya....Adik kita dah sampai Penang!
Yaya : Macam kat Keramat jer....tak ada omputih pun
Aku: Hallo! kita cuti2 Mesia jer....korang jgn nak berangan kat luar negera

Kitaorang mmg enjoy maximum kat Penang ni......makan sedap, bilik superb....pendek kata semua best.

Drive sampai Tapah dah mengantuk tak larat....siapa suruh balik lambat semalam dah tahu nak berjalan jauh. Nasib baik ada bini yang terror bawak keta.


Ini lah dia pemandu F1.....laki aku start berdengkur jer aku tekan lah minyak.....Ma 120 jer jangan nak laju sangat....sedar pulak!

Penumpang di Belakang.....this time holiday cuma FIL jer ikut....MIL and SIL tak joint ada hal.


Penumpang ketiga.... tak mandi aku angkut jer masuk dalam keta pagi tu.


Hotel Hard Rock, Penang

Thanks to Hakeem & Hazel dapatkan good rate utk bilik ni! Bilik supeb cantik.....mmg berbaloi2.

 We all duduk kat Suite Room (ada 2 bilik). Ini our room...kat tepi cermin tu ada jacuzzi. Ala2 kalau tidur En Win boleh nampak aku berendam....aaauuuwww terasa diri macam omputih. Letak buih banyak2 sambil dgr walkman......mcm pretty women. Hehehehe....lepas suami aku datang babak seterusnya korang sambung.....*sila lempang muka aku yang kuat berangan ni*


Jacuzzi..... bila lah nak dapat bilik macam ni!


Bathroom.... sambil mandi boleh tgk pemandangan kat luar.

Private pool....terasa diri seperti orang kaya sekejap. Masuk jer bilik....buka sliding door berdepan ngan katil terus boleh terjun swimming pool....wah! disebabkan aku jakun....malam2 pun aku berenang. Ala2 romantik lah konon anak2 dah tidur aku ngan En Win jer berenang berdua.....sejuk pun sejuk lah janji dapat bermadu kaseh....sila sediakan baldi sbb korang akan muntah darah bila baca cite aku yg berlagak dan berangan tak hinggat ni.....muahahahaha

Hall & Dining.....besar giler kan. Malas nak snap gambar bilik anak2 and kitchen.....


Swimming Jom...


Kalau dah duduk hotel....tak gi swimming tak sah. Walaupun ada private pool kat bilik.....anak2 prefer pool  diluar sbb anak ada mcm2 game & mainan kat situ. Aku ngan En Win pun jadi budak2 sekali...





Korang tengok lah En Win punya perangai....malu aku. Dia pun sama macam budak2 gaks.....aku rasa dia yang lebih seronok dari budak2. Lantak lah u Pa..... macam2 style dia buat...anak2 aku mengikut jer bapak diaorg. Korang mesti nak tak aku buat apa kan.....jom! sbb aku pun jadi budak2 sebenarnyer!


Foam Party!!

Party buih katanyer.....aku ni tak boleh dgr ayat buih2 ni teruja semacam. Best! harus join party ni.....sambil berendam kat buih ngan anak2 diaorang akan pasang lagu kuat2 lantak lah korang menari dalam buih tu....



Jom kita masuk.....yahoo!!!


Giler best!!!


Waktu ni En Win tak nak joint.....malu katanyer....yang tadi ko macam budak2 tak malu.


Tak pedih korang.....



Dah puas main buih kita gi pantai laks......




Makan2 di Penang

Kalau dah sampai kat Penang....tak pekena nasi kandaq mmg rugi. Aku dah set dari KL lagi nak pulun kaw2...jgn nak mengada diet bagai. Cuma terkilan sikit tak dapat mee udang.

Wantan Mee....kat Tapah. En Win bantai 2 pinggan lepas tu mengantuk!


Sampai2 lunch Laksa Penang tepi laut Feringgi.....


Tu dia....tu dia.....nasi kandaq line clear. Perggghhhh! maveles!!!! Lepas swimming lapar2 gi makan nasi kandaq.....mmg pinggan licin. Aku segala binatang ambik letak kat pinggan....udang, sotong, ayam. Best2!


En Win ambik nasi beriani....

Esok sambung lagi nasi beratur.....tapi tutup dia buka  malam jer. Pulun jer nasik kandaq yang jual kat tepi tu...sedap gaks


Fuh!.....udang besaq!!!


Pasembor.....

Malam we all dah tak larat nak malam nasi kandaq....so mkn ikan bakar laks....tapi tak sempat ambik sbb aku gelojoh bila tgk makanan....


sotong kangkung.....


Siput....


Sehingga menjilat jari....


Char Koay Teow....

Jom tengok gambar gedik2




Gembira FIL aku.....cute kan!

En Win berlagak orang kaya....


Pasangan yang sedang bercinta....In Luv katanyer......muahahahaha










Hard Rock Live Band

Lepas bagi budak2 makan sampai kenyang....balik semua tidur kekeyangan plus letih swimming petang tadi. Suruh FIL tgk kan budak2 malam tu......aku ngan En Win gi beronggeng. Gi kul 11.30 mlm balik kul 2am .....menari lah sampai tulang bengkok. Enjoy! dah lama tak menari berdua2an. I hug u.....u hug me.....(lihatlah dunia).




Tak best sangat.....band ni! First time gi disco terang giler.....kalau ko tak pandai menari nampak clear tu!! hahaha....cakap orang mcm aku teror sangat kan!




Poco2....cewah!


Fuyooo! hilang lemak perut 2 kg.






I Luv Penang & I Luv Hard Rock..... tahun depan kita datang lagi!!


4 comments:

HappyIrfa said...

akhirnya elly kembali..
bestnya hotel tu..bape RM semalam?
plan tahun depan nak raya kat sana

Elly said...

Bilik banyak kategori kena selalu chek internet kadang2 ada promotion!

Liyanaroxx said...

Hikssss...comel anak-anak kak elly...bestnya tgk room yg akak duduk tuh...musti mahal rate nya! =)

Anonymous said...

sdp2nya.leleh air liur.