Nuffnang Advertisement

Monday, October 3, 2011

Astana - Rumah Rizalman cantik giler.....

Korang tengok tak Astana semalam dia tunjuk rumah Rizalman. Menangis i tengok uolls.....cantik nak mampus. Kalau dapat rumah mcam tu harus tak keluar selama setahun. Everything perfect. Rumah dia 3 tingkat. Bawah Hall, Tingkat 2 dapur, Tingkat 3 bilik tidur.

Aku mula lah berangan....nak rumah macam tu tapi tak mampu ok!. Kerja 18 tahun pun belum tentu  mampu nak buat rumah macam tu. Bangga dengan idea dia yang sungguh meletup tu. Sambil type ni pun aku nangis. Mmg design dia macam rumah idaman aku. Tak apa lah berangan pun dah cukup mengembirakan hati aku.

Last 2 month rumah Rizalman ni ada keluar kat magazine.....kelam kabut cari uolls. Depan kedai mamak tu jugak aku baca magazine tu.....terbuntang2 biji mata aku. En Win meletup giler kat aku waktu ni...siap hon2  suruh aku baca dlm kereta. Hahaha...

Ini lah hall dia.....warna grey, hitam dan putih. CANTIK NYER!

Dining Table.... suka sangat kerusi makan tu. Nak bawak magazine ni gi kilang perabot suruh dia tiru sebijik macam ni. Boleh ker??

Adalah dekat 10 kali aku baca magazine ni.....bukan main detail aku tgk gambar dalam magazine ni, tgk jenis carpet apa dia pakai, lampu, bentuk kerusi.....time belajar tak ada pulak aku detail macam ni....kalau tidak mesti aku dah pandai.....bila dah pandai mesti kerja bagus.....gaji banyak lepas tu boleh beli rumah meletup kan. So dah terlambat....meleleh air liur jer lah.

Last Saturday ajak En Win gi Viva Homes Cheras.....cari barang electrical item. Beli sikit2 dulu. Tapi aku sudah terjumpa satu kedai furniture yg mana barang yang dijual giler cantik. Tapi harga jangan cakap lah......mampu tgk jer.

Cantik kan! Tengah buat kira2 ngan En Win....kalau budget cukup nak beli bed frame ni. Hahaha....kau ingat kau bini Agung tidur atas katil bling2. Citarasa aku melampau kan macam anak jutawan. Biarlah....berangan dulu....mana tahu tiba2 duit jatuh atas riba.....or perompak terbaling duit masuk dalam kereta aku. I tak curi ok.... tapi perompak yg bagi. Hahahaha.

Sofa for living hall....berangan dulu. Nak.....tapi x mampu!!!

Nangis tgk....sembam muka kat bantal.

Korang tgk lah anak aku.....macam mana nak beli.....belum apa2 dia dah melompat dulu atas katil. Malu mak ko ni!


5 comments:

MIRAMagictouch said...

Elly,sorry ganggu...leh tanya tak rumah rizalman kura dalam magazine apa dan keluaran bila?nak g cari..sejak gmbar umah doia kuar astana,rasa mcm nak gila tgok hiasan umah dia...pliz reply kay??elly sms je lah kat hp mira 012-4115507

HappyIrfa said...

elly .. pinjam gambar yer :-)
plssssssssssssss

myxa said...

Suka sangat cara awk describe feeling awk ni. Saya pon kalo tgk deco umh yg lawa2.. Mmg camni gakla peelnya. HIHI

myxa said...

Suka sangat cara awk describe feeling awk ni. Saya pon kalo tgk deco umh yg lawa2.. Mmg camni gakla peelnya. HIHI

Misz Farra said...

Kat mane media perabot nie dear... Canteknyeeee