Nuffnang Advertisement

Thursday, October 6, 2011

Abby Abadi.....


Giler sedih bila aku tengok muka Abby waktu ni. Dia di masuk kan kehospital selepas 2 hari pernikahan Norman dan Memey. Sebagai wanita aku paham perasaan dia waktu ni. Walaupun dah bercerai hampir 2 tahun tapi perasaan wanita ni lain..... marah macam mana pun tapi sayang kat bekas suami tu masih ada....walaupun ada boyfriend baru tapi kasih sayang terhadap bekas suami masih tidak sama kan!

Aku percaya mesti disudut hati kecil Abby masih tersimpan perasaan mengharap agar Norman memujuk dan menerima ia kembali dan meninggal kan pihak disebelah sana. Fuh! giler tabah perempuan ni....mana nak fikir jaga anak, nak cari rezeki utk menampung keperluan diri dan anak2.....tapi bila tgk dipihak yang lain bergembira dgn isteri baru, honeymoon ke Paris dan Mekah dan hantaran berpuluh ribu.

Abby cuba bersikap professional.......memaafkan kedua mereka dan mengizinkan anak2 hadir ke Majlis bapa mereka.....tapi apa yang terjadi akhirnyer Abby menanggung Stress yang amat teruk. Mungkin org luar mengharapkan Abby memulakan kehidupan baru dan lupa kenangan yang lalu. Aku rasa kalau dia bukan artis may be senang sikit utk menghadapi masalah ni....tapi utk artis seperti Abby ia menjadi agak sukar sbb apa yang berlaku akan menjadi bualan orang ramai.....dan lebih berat lagi apabila menerima kutukan bermcm-mcm dr pihak luar.

Kalau korang baca blog Abby (dulu.....skrg dah tak update) korang boleh tahu perasaan dia waktu tu. Tiap2 malam berendam air mata....bila tgk anak2 tidur hati mula akan rasa sedih dan takut bila mengenangkan masa depan anak2. Ramai pihak yang marah bila Abby mengungkit hutang duit hantaran di laman Facebook yang masih tidak berbayar. Status facebook itu ditulis sewaktu hari pernikahan Norman dan Memey. Of course kalau aku ditempat Abby akan buat benda yang sama.....kalau Norman boleh beri duit hantaran berpuluh ribu kepada Memey kenapa tidak boleh selesaikan dulu duit hutang hantaran Abby.

Aku  bukan menyokong Abby atau membenci Norman dan Memey. Aku bercakap mengenai hati dan perasaan seorang wanita apabila suami nyer dirampas oleh pihak ketiga. Aku rasa tiada seorang wanita pun yang benar2 iklas mengizinkan suami nyer berkawin lain. Kalau ada pun tak ramai kot.....

Aku sentiasa pegang dengan surah ini....Allah hanya akan menduga kepada orang yang benar2 tabah dan boleh menghadapi dugaan seberat ini. Jadi jgn lah kita salah kan takdir kerana apa yang berlaku insyaAllah....IA akan memberi ganjaran lebih baik pada masa hadapan.

4 comments:

JuJue said...

kesian abby yeah. but.. yeahhh..what to do dah tertulis macam tu dah perjalan hidup dia, norman & memey. but frankly, memang perit sebenarnya nak menanggung. huhhh..memey, huh! bad gurl! meh sini nak babab!

lovelywa said...

takde pompuan kat dunia ni nk bermadu..tp takpe lahh, hari ni hari dorang kan..akan dtg tgk la cemane pulak..bukan selamanya gembira atas kesedihan orang lain..

HappyIrfa said...

selalu terjadi..wanita juga yg menyakiti hati
wanita yg lain.moga Abby terus tabah dan moga Allah pertemukan jodoh Abby dgn lelaki yg betul2 menyayangi Abby dan anak2.amin

Elly said...

Jujue: Manja nyer nak babah....kalau aku atas bawah aku tarik. Muahahaha

Lovelywa: Betul

HappyIrfa: Amin