Nuffnang Advertisement

Wednesday, September 14, 2011

ID dah siap minggu depan renovate.....Yahooo!

Minggu lepas dah final discuss ngan orang ID......so sangat2 puas hati. Minggu depan dah boleh start renovate.....according to them ambik masa 2 or 3 bulan baru siap. Aku tak kisah aslong hujung tahun aku tahu siap.....nak kena pindah jugak sbb budak2 dah start sekolah baru.

Budget ada terlari sikit.....after perbincangan  potong sana sini.....baru boleh bernafas balik. Bila dia tunjuk first quatation nak terkeluar bijik mata aku laki bini tengok amount kat quatation tu. Aku bukan nak buat grand sangat cuma kali ni nak lebih selesa dan ada konsep sikit. Kalau rumah dulu apa yg aku suka aku beli jer....by end of the day aku yang pening balik sbb bermcm colour dan barang ada kat rumah aku.

Rumah kat Keramat tu actually MIL punya rumah.....so bila aku pindah diorg akan duduk kat Keramat dan rumah yang diorg duduk sekarang kat PJ  akan dijual ngan barang2 dlm rumah tu sekali. Ini bermakna rumah baru aku tu semua kena beli barang baru aku keluar rumah cuma bawa kain baju jer.....yg lain semua stay kat rumah Keramat.

Tapi tak ada lah beli sekali semua peralatan rumah.....harus sikit2....matilah mana nak cari duit. Dari awal tahun hari tu aku ngan En Win simpan sikit2 utk beli barangan  rumah.....dan FIL juga ada membantu. I Lap U pa. Tak nak hutang2 fening kepala.....kang tak ada duit nak bayar barang kena hangkut balik.....malu ko.

Tak sabar2 nak pindahhhhh.......tak payah aku pagi2 angkut anak2 balik PJ......redah jem. Balik pun macam tu jugak. Lotih..... Jom aku kasi korang tgk ID Work.....jgn tiru tau berdosa...... bahagian bawah jer atas tak boleh.....biarlah RAHSIA. Hahaha......

Bahagian Depan.....Tambah balcony and dinding kat tepi tu.

Dapur....Wet kitchen. Harus besar uollsss....I kan rajin memasak. Bila orang tu tunjuk jer gambar dapur ni En Win pandang jer muka.....apa hal nak perli aku lah tu. Shut up.....


Bahagian belakang....tarik habis. Senang washing machine.....dryer semua kat situ. Bilik maid yg ada tingkap tu. Perasan nak maid tak ada makna ok.....harus itu jadi tempat membuta aku nanti.

 
Ruang makan....kat hujung tu letak cermin supaya nampak luas....so sambil makan boleh tgk mulut dan muka sekali. Ada tiang2 kat tepi tu....I like.....


Living Hall.....simple n nice....dia ada explain kat aku kenapa dia buat dinding macam tu.....tapi aku tak tahu nak explain kat korang. jadi korang tgklah gambar ni dan fahamkan sendiri.
Cantikan.....Wah! puji rumah sendiri. Ada aku kesah

Serius....korang bila aku dapat beli rumah ni aku rasa sangat bangga kat diri aku kerana penat lelah kami berdua bekerja akhirnyer membuahkan hasil. Alhamdullilah dengan rezeki yang Allah berikan. 10 tahun kami berkawin akhirnyer dapat jugak kami merasa rumah yang lebih selesa. Amin. Rezeki tak datang bergolek....kena bekerja kuat utk mendapatkan sesuatu yang kita inginkan. Alhamdulillah3.

No comments: