Nuffnang Advertisement

Thursday, September 29, 2011

Cuak tiba2......

Tengah duduk berangan sorang2 nak jadi permaisuri or Rosmah Mansur (kata elly in wonderland) harus masa terluang berangan2....tiba2 teringat nak buat check list barang utk rumah baru. Ini baru basic aku list kan....dah sejuk tangan sekejap....banyak nyer.

Dapur
1. Fridge
2. Washing Machine
3. Dryer
4. Blender
5. Periuk Nasi
6. Thermos Electric
7. Pinggan Mangkuk, Sudu. Pisau
8. Tea set
9. Periuk Belanga
10. Bekas Rempah2
11. Meja Makan
blah....blah....

Ruang Tamu
1. Sofa Set
2. TV (2)
3. Sofa Bed

Bilik
1. Katil (3)
2. Bedsheet
3. Barangan Toilet
4. Bantal
5. Kusyen
6. Curtain

Bila dah banyak sangat mcm ni aku dah tak sanggup fikir....terus tunjuk list ni kat En Win....dia kan tak ada perasaan macam tak ada hal jer....takpe kita beli sikit2 dulu. Pindah kan hujung tahun so kita ada 3 bulan lagi utk beli sikit2.....u bayar separuh....I bayar separuh. Senang kan.

Aku ni mmg cepat panik padahal betul gaks apa yang dia cakap....so start bulan ni kena beli barang yang kecik2 dulu yang besar waktu nak pindah nanti sbb nak sesuaikan dgn warna rumah. Tiga2 katil dah booked waktu exhibition hari tu deposit dah bayar so tinggal balance jer belum settle. Kitchen cabinet pun dah bayar deposit. Baru ingat interest ASB tahun ni nak berjalan jauh sikit....nampaknyer kena simpan niat tu dulu. Duit tu kita guna utk barangan rumah & keperluan anak sekolah nanti.

Pertengahan bulan 10 ni aku ngan En Win nak pergi China.....cari produk yg terbaru utk dibuat berniaga so ada lah tambahan sikit....mintak2 murah lah rezeki kami berdua dan projek yang dibincang akan menjadi kenyataan dan menguntungkan. Amin.....

Ini memang janji kami berdua utk memberi keselesaan utk anak2. Bekerja selagi mampu...Insyaallah rezeki itu sentiasa ada kalau kita rajin berusaha.

No comments: