Nuffnang Advertisement

Friday, September 30, 2011

Botox....

Tiba2 aku rasa nak jadi wartawan hari ni.....Artis dan botox! Wah! gitu....topik tak hengat langsung...dah berjuta2 orang buat liputan pasal ni aku baru nak cite....giler lembab.

Korang rasa cantik ker buat botox ni?? Entah aku tengok siapa yang buat botox ni macam pelik jer muka diorang. Macam kucing pun ada juga. Elok2 mata ko bulat korang panjang kan......dagu tu elok jer kedudukan nyer korang gi runcing kan....hidung tuhan dah bagi kemek sbb bersesuaian ngan muka kau ngada2 nak mancungkan jadi kareena kapoor......bibir tu elok jer nipis so jimat tak beli lipstik selalu ko gi tebalkan lepas tu biarkan nampak terjongket jer selalu....sexy lah konon. Pipi tu ....ko pandai2 gi bulatkan. Ishhh tak faham aku.

Mungkin sbb aku bukan artis kot....tu sbb aku tak ada perasaan macam diorang. Ialah saingan dalam industri ni kan ramai....so kalau nampak dagu kau panjang sikit kat situlah timbul kelainan.....so selalu lah di interview kan. Korang tak takut ker bila buat2 jadi tak cantik...mampus nak dapat muka asal balik kena keluar duit lagi. Kalau tengah kaya boleh suntik selalu....buat nyer tak ada job nanti.....dah hidung ko kemek balik tapi dagu still panjang.....macam mana nak sorok tu.

Paling tak boleh blah....Artis Malaysia ni bila tanya pakai botox ker tak tetap nak menipu.......saya amalkan selawat tiap2 pagi sambil menggosok muka. Giler terrer selawat jer terus hidung jadi tinggi. Kak Nita amalkan mengambil air wuduk sebelum make up.....fuh! jawapan tak boleh blah.


Cantik ker?? Aku rasa muka kampung yg dulu lagi cantik kot.


Hambek kau!! teknik solekan katanyer. Apa hal lah kau kena lebarkan mulut tu. Ko bukan omputih nak cium selalu.....sian aku tgk dah macam alien pun ada gaks. Eeeee jahat nyer mulut aku. Tapi mmg tak cantik!!

Perempuan ni pun blh dikategori kan giler kecantikan gaks......muka kau dulu2 sah2 cantik....hidung tu dah mancung...kenapa nak tinggi kan lagi. Kau nak hidu siapa??? Bibir tu mmg tak sesuai langsung.


 Bibir tu.....kesian aku tgk tebal semacam. Apa yg best bibir tebal ni yer....dah macam kunta kinte aku tgk. Cuba kau bayang tuo esok....muka kedut tapi bibir tebal.



Ini jangan cakap lah nak cantik punya pasal sampai tak boleh senyum.....takut muka terkoyak ker apa. Dah ketat jer aku tgk.....bila berckp aku tgk bibir jer bergerak muka keras. Hahahaha.

Banyak lagi artis yang aku rasa muka diorg pelik sangat lepas buat suntikan botox ni diantara nyer Kak Pah, Nanu, Adi Putra, Anita Sarawak, Erma Fatima, Erra Fazira.....ramai lagi lah. Aku ni bukan main cakap besar kan....esok2 tgk aku yan buatg....habis aku tukar sampai laki sendiri pun tak kenal.

Tapi tu semua hak individu....mungkin diorang rasa satu kepuasaan kot. Walaupun buat botox ni tak cantik tapi manalah tahu diorg terpaksa buat utk mendapatkan kelainan pada wajah supay periuk nasi mereka tak terjejas. Jadi ikut koranglah nak loncong ker, nak petak ker, nak bulat ker janji happy kan!!