Nuffnang Advertisement

Friday, September 23, 2011

Ada aku kesah.....

Sebelum aku start story mory kat blog aku yang aku cintai ni ada pesanan kat Anonymous yang comment kat blog aku konon nyer aku tiru cara org berblogging.....aku x ada idea.....blog aku sama dengan  blog blogger kesayangan dia....dia suruh aku jadik diri sendiri....ayat tak blh blah dia sedih tgk aku.

Ini jawapan nyer cik anonymous...
Ada aku kesah....kalau tak suka kenapa hadap blog aku.....bukan aku tak tahu tiap2 hari 10 kali kau buka tgk aku update ker tak kan. Kalau kau rasa blog aku tiru blog blogger kesayangan kau tu....gi baca blog dia jer tak yah tgk blog aku. Cuba kau bagi tahu sikit blog siapa aku tiru.....fuyoooo!! giler sama kehidupan aku ngan blogger kesayangan kau tu....kau faham tak makna kebetulan atau pemikiran yang sama. Aku rasa kau tak faham tu sbb kerja kau suka mengutuk orang jer. Next entry aku nak cite pasal company aku punya open house aku rasa blogger kesayangan kau tu pun company dia ada open house gak kan....ADA AKU KESAH.

Meh! sini nak cite sikit tujuan aku tulis blog ni adalah utk aku simpan segala kenangan aku bersama keluarga dan kawan2, beri pendapat sesama sendiri, mana tahu esok2 aku dah tua bila baca balik boleh gelak sorang2....tak sangka perangai nenek macam ni yer....sbb cucu aku pun akan baca...nak pulak kalau aku nyayuk nanti blh lah cucu2 cerita balik apa aku buat waktu muda2 dulu. Kalau aku tiru cara orang berblog itu bodoh nama nyer....itu makna nyer aku tak ada kehidupan asyik nak ikut org jer. Itu sangatlah bukan aku.....

Aku ada anak mestilah perangai anak2 aku sama ngan anak2 blogger yang lain....kalau kau anggap aku tiru mmg kau giler tak kan perangai anak aku lain dari yang lain. Begitu jugak aku beli barang or vacation mestilah sama ngan org lain disbb kan nak kelainan aku sanggup bercuti dalam hutan tapi atas pokok. Masuk akal tak? Aku tak ada hal kalau nak komen tapi ini dah menuduh mmg kau buat aku meletup.......

Hujung minggu ni bnyk aktiviti...... nanti aku update pasal Party Bollywood, FIL Birthday & Company Open House....cepat kau gi tgk blog kesayangan kau tu sama tak??????

3 comments:

Anonymous said...

bodo nye anon tu..suro laa dye bg link blog kesayangan dye tu..org nk tgk btul ke x same..

anyway i like ur writing. keep it up..

Anonymous said...

Hai Elly, i ni silent reader you. Teruskan je menulis. Jgn di kisahkan anon2 yg mengkritik. Adatla kan kdg2 apa yg terjadi dlm diri kita mesti la sama dgn org lain.. jgn patah semangat mgkin 1 tak suka tpi ade 10 lagi yang suka...

ikhlas dri :- kak elita

Anonymous said...

Sangat setuju. Zaman sekarang ni masih ada lagi ke konsep 'tiru-meniru' ni. :)

-anne-

* continue with your writing sis *