Nuffnang Advertisement

Thursday, August 25, 2011

Rambut lagi......

Hari tu sebelum puasa aku kan ada colour rambut......colour dia ok aku suka sbb tak ada over sangat. Tapi cina tu pandai2 gi potong rambut aku dia kata trim sikit bagi nampak lagi cantik. Tak ada makna nyer ok dia gi potong apa fesyen ntah rambut aku jadi kejang. So setiap kali aku nak gi office atau jalan2 kena blow dulu rambut baru kejang tu hilang. Aku dah lah tak tahu blow sendiri....harus kena pergi kedai. Melayang RM25.00 sekali blow. Tak mampu ok....kalau tak blow terpaksa ikat. So hari ni aku decide gi buat balik rambut.....seumur hidup aku tak pernah perm rambut....so cina tu ckp utk menghilang kejang rambut tu aku kena buat curl (supaya nampak natural). Lantaklah.....aku berani kan diri cuba buat kelainan kali ni.


Dah macam duduk Angkasa Lepas aku rasa...... benda ni dipanggil seramic perm. Seramic pun boleh lah jangan tiles sudah.


Hasil nyer
















malu lah














1, 2

















3







Ta daaaaa...... aku pun tak tahu nak ckp ok ker tidak sbb ini first time buat perm. Lantak lah dari kejang baik gulung. Lepas raya confirm aku luruskan balik

1 comment:

nydia-mama akif said...

Fuh...dulu2 slalu gak alami pengalaman lepas potong rambut confirn nangis, ye la, lain kite suh buat lain jadinye.....tension gler...tp sejak g derrick & team kat ampang...sgt puas ati everytime buat rambut....