Nuffnang Advertisement

Tuesday, August 16, 2011

Kucing Kurap menyusahkan hidup aku!!! Duit melayang uolls.....

En Win selalunyer tengahari dia akan balik rumah berehat jap.... so En Win akan buka semua tingakp dan pintu supaya angin masuk kata nyer. Haritu dia tak sedar kucing kurap sudah masuk dalam rumah uolls baik punya landing atas sofa....aku rasa En Win tak perasan dia terus keluar dan kunci pintu.

Aku balik kerja petang bukak jer pintu nampak kucing kurap penuh luka dan kotor giler babi landing kat sofa. Apa lagi ambik penyapu terus halau keluar. Buka sofa tu punya cover terus cuci. Satu malam tu anak aku cakap badan dia gatal....so aku letak lah mopiko....esok bertambah banyak....hambik kau bukak baju tgk banyak bintat2. Terus gi doktor kulit.

Doktor tgk jer badan anak aku dia kata anak aku terkena kutu kucing. Terus aku teringat kucing kurap yg masuk rumah aku.....according to d doctor....kutu kucing ni akan melekat kat sofa dan akan terbang kat badan manusia.....lepas tu bila dia kenyang dia akan duduk balik di tilam atau bantal yg ada kat rumah. Ya Allah geli nyer aku dengar. So doktor bagi anak aku ubat sapu nak ubat gatal.

Sampai jer rumah terus aku check sofa2 dan tilam.....tak nampak pulak. Agaknyer kutu tu marah kot aku kacau dia.....esok nyer tgk kaki aku digigit habis berbintat. Buruk kaki I uolls.....macam mana nak raya ni tak leh lah pakai short.

Hari ni aku ngan laku aku cuti panggil pest control datang rumah melayang RM180.00 lepas pest control settled panggil org cuci sofa dan tilam....sedut segala benda kat dalam tu....melayang RM350.00. Satu family gi Hamman sental badan sbb rasa geli nak mampus melayang RM350.00. Duduk hotel sbb nak bagi semua benda kat rumah tu kering dah melayang 300.00. Satu family gi jap antibiotik RM120.00. Pasal kucing kurap tu we all habis RM1300.00 vavi punya kucing....siap ko aku jumpa aku buang ko jauh2.

No comments: