Nuffnang Advertisement

Sunday, August 7, 2011

Buka Puasa ~ Makan sampai lebam

Jumaat lepas my FIL belanja makan kat Concorde KL. Nasib baik dekat dgn rumah so tak payah lah nak harung jem. Bertambah gemuk dan buncit lah perut aku. Zaman aku dulu2 nak makan hotel jgn haraplah..... giler adik beradik jer 6 orang campur mak ngan bapak aku dah 8 orang duit tu boleh buat kenduri kawin tu. Budak2 zaman sekarang untungkan makan kat hotel dapat melancong jauh2. Aku dulu dapat gi PD pun cite kat kawan mcm gi London.

Baju pun macam tu gaks seorg dapat 2 pasang jer campur baju kurung 3 pasang. Waktu remaja dulu kalau aku nak baju lebih so terpaksa kerja part time kat Yoahan OUG.....kedai kasut Bata. Ingat lagi dapat gaji dlm RM800.00 so bagi abah separuh lebih tu aku beli baju sendiri. Tak silap aku waktu tu form 3......harus uolls dapatlah bergaya sikit beli kasut & handbeg. Bulan puasa jer aku mesti cari kerja Part Time dari pukul 6pm sampai 10pm. Kerja2 aku pernah buat waktu dulu berkerja kat kilang kat Raya (tolong lipat jadi kan card), pizza hut, promoter baju, kasutlah tu semua pengalaman dan kenangan manis. Bila dapat duit gaji seronok uolls sbb sebelum gaji selalu nyer aku dah listkan benda apa nak beli. Bukan aku jer kakak2 aku pun akan bekerja tempat yang sama so bila form 4 kitaorg dah tak ambik duit abah lagi so dapatlah adik2 aku baju lebih sikit.

Mak ngan Abah aku dulu mmg galakan kitaorg hidup berdikari.....kalau nak kan sesuatu kena berusaha sendiri sampai dapat. Sampai skrg uolls kalau aku inginkan sesuatu aku akan usahakan sampai apa yg aku inginkan berjaya. Tak macam budak2 zaman sekarang......mengada lebih semua mengharap mak bapak tak dapat lari rumah....merajuk lari rumah kawan. Ishh... apa aku merepek di tadi cerita pasal makan kan....


Sampai concorde aku bagi adik makan dulu.....so tak ada lah dia bising waktu berbuka nanti.

Makanan wajib aku.....my paberet. En Win geli giler kalau aku makan binatang ni. Dia kata orang giler jer makan benda mentah..... suka hati aku lah perut aku.

Ini jangan cakap lah..... tiap kali jumpa minah ni I diet lah Kak Elly.....tapi bila melantak nasi jugak kau cari. Kau tgk pinggan minah ni.....DIET lah sangatttttt

Yaya & Papa

Adik ngan Mama

Wah! mama kelihatan seperti kakak.....

Keluarga In Law....

FIL & MIL ...... thank you papa belanja malam ni. Nanti we olls belanja u pulak.

Ala2 anja nyer....

My nyawa.....

Seperti biasa kalau kat Concorde mesti ada penyanyi datang kat meja....suara penyanyi perempuan tu sedap giler.....macam suara aku ada gaks
Aku: Pa suara perempuan tu macam I kan
En Win: Betul2 Ma sebijik (sambil mata keatas)

Aku ngan En Win. Habis jer makan malam tu En Win terus bertolak gi Penang. We all ada bukak shop kat sana..... kat KL saingan berniaga utk bulan puasa ni banyak sangat......so En Win lari sikit dari KL bukak kat Penang. Moga U berjaya kat sana. Bnyk lagi project dia kena handle kat sana....U mesti boleh buat Pa....I support U 100%.

No comments: