Nuffnang Advertisement

Monday, August 1, 2011

Sehari sebelum puasa.....

Dialog suami & isteri

Aku : Pa I rasa kali ni buka puasa i nak masak lah, save budget sikit. Last year asyik beli jer & mkn kedai.
En Win : Nasib baik u ada akal tahun ni!
(Kurang ajar kan aku ckp elok2 ni bikin aku panas)
Aku: Tapi kan Pa, kita punya periuk & kuali semua tak berapa elok....dah hitam sangat. Tiga tahun tu tak tukar2. (aku pun tak tahu mcm mana blh hitam....bukan nyer aku masak selalu pun).
En Win : Ada jer alasan u yer....nak beli barang baru (muka sambil menjeling kat aku).
Aku : Boleh yer pa....kita gi IKEA malam ni.
En Win: Ialah2 kalau tak sedap jugak lauk tak tahu lah. I tahu beli periuk & kuali jer tak ada nak ambik macam2.
Mama: Ye pa....i akan masak sehingga u menjilat ibu jari kaki  nanti.

Hahahahaha.....misi memujuk En Win berjaya. Malam tu jugak gi IKEA. Aku kan tak meyempat kalau nak satu benda tak sabar2 nak pergi selagi tak dapat aku asyik fikir kuali jer. MAMPUS!! jalan jem giler....korang ni semua nak cari kuali jugak ker. Aku dah takut....muka En Win nak macam singa aku tgk. Cepat2 aku menyanyi boleh lah hilangkan stress En Win sikit. PARKING pulak tak ada.... pusing kat 5 kali x jumpa gaks parking....dia dah start berdengus2.

Aku: Kita balik jer lah Pa.....kalau x ada parking. (Sebenarnyer aku dah takut)
En Win : Jgn nak mengada dah sampai nak balik pulak.....lain kali beli semua benda2 awal boleh tak.

Aku ngan En Win kalau nak beli barang kalau tak bergaduh tak sah...... venchi tau. Nak mati merajuk.....kena sabar nanti tak dapat kuali & periuk. Hahahahaa. Hujung2 parking jer kat luar IKEA.


Matilah aku kalau tak masak..... senduk pun beli baru ni. Semangat aku jangan seminggu sudah. Aku pun tak percaya kat diri aku sangat ni. Tapi  betul uolls kuali ngan periuk & dah buruk.

Tengok muka En Win..... "apa lagi bini aku ambik ni". Aku kalau muka En Win macam ni aku dah tahu dah confirmed dia lapar.

Setteled.... laju jer En Win jalan nak lapar sangat lah tu.

tak ada makna nyer beli kuali & periuk jer..... kalau sampai IKEA harus terjebak beli baran2g lain. Melayang jugak RM400 duit laki aku. Tak apa Pa.... malam ni I belanja u makan & puas kan u sekali. Hahaha

No comments: