Nuffnang Advertisement

Wednesday, June 8, 2011

Singaporer Day 1

Sorry uolls lama tak update blog.......maklumlah I kan ibu mithali......Bila time cuti sekolah I orang yang paling busy menguruskan percutian utk anak2 kalau nak harapkan En Win confirmed kitaorg tak pergi mana2. Dia punya sibuk mengalahkan Perdana Menteri India.....asyik2 fikir kedai jer. Tak apa Pa u kerja lah rajin2 duit sikit hulur sama u punya bini. Cuti pertengahan tahun we all decide pergi Singapore jer sbb tahun lepas dah pergi Gold Cost  Coast.....so budget dah lari utk tahun ni tapi demi anak2 kita orang usahakan juga utk cuti bersama2. Kali ni keluarga sebelah En Win nak ikut.....so aku pun angkut adik aku sekali.

En Win malas nak drive dia nak berehat jer kali ni......so aku boolk fire fly senang cerita. Kali ni aku malas nak pening2 kepala so just ambik package jadi semua agent uruskan. Flight pukut 8.30 am.....tapi kitaorg sampai awal takut jem kat Subang.....pukul 7 dah terpajak kat airport. 

First day kat Singapore jadual kitaorang mmg pack...... sampai jer kat Singapore terus check in......lepas check in we all terus gi Sentosa Island sampai petang sbb tempat tu besar giler. Itupun tak habis jalan sbb in law aku dah tak larat....panas korang habis segala tempat tersembunyi basah. Lepas Sentosa Island we all terus gi Nite Safari. Waktu ni mmg tak larat tapi teruskan jugak.....bonyok jer muka En Win sbb tak dapat hisap rokok.....padan muka you tau pulak kat sini u berdisplin.

Bekpes dulu sebelum naik flight. U bagi lah anak u makan banyak2 dia nak terberak nanti kat dlm flight u bawak yer...... I nak tidur (inilah contoh ibu mithali...... time cuti sekolah jawatan sebagai ibu pun cuti sekali).

Ameera duduk ngan En Win.

Danea ngan Mama.

Wah! so romantik.....pegang2 tangan lagi sambil jalan. So sweeetttttt.......

Bala tentera ingin memulakan perjalanan.....kiri kanan....kiri kanan 

Naik cable car gi Sentosa Island.

Adik beradik yang giler.....

With Anaks

In Law yg takut giler naik cable car.....serius muka pucat tu. Aku pulak yang risau buat nyer pengsan mati aku.


Sampai Sentosa Island makan dulu....

Cepat kayuh pa....

Tak larat kayuh naik lorry pulak....

Kita hendak lah bersatu padu demi negara yang tercinta. Ini lah orang kuat british di Singapore En Win al attas


"Encik bini saya selalu mintak wang sama saya.....tolong kasi no... boleh saya tikam ini malam".


Cepat buat kerja....

Jejak kasi.... dah sama kaler I tengok kulit u ngan patung ni

Derhaka kepada suami sbb menggunakan credit card tanpa pengetahuan....balasan nyer berjalan diatas bara api....sambil disaksikan anak2.

praktis yer anak2 senang mama nanti

Cendol satu....gula kasi lebih

Comel lah tu konon.....



Nite Safari

Abang Api....

Muka keletihan.... tapi buat2 ceria

Nanti kita sambung lagi yek.....

1 comment:

ikatankasihku said...

bestnye gi jln2 ngan family......