Nuffnang Advertisement

Wednesday, June 22, 2011

Happy Annivesary Darling!!

I cant find the answer why God gave you to me but that's not the question. The question is why God knew that i need someone like you.
Happy Annivesary Darling!!! I luv u so mucchhhhhhh.


Alhamdulillah dah 9 tahun i kawin uollss...... campur waktu kawan 8 tahun..... 17 tahun i kenal En Win uollss giler lama kan. Tarikh 22 June 2002 pukul 10 pagi di Masjid Jalan Klang Lama..... I sah menjadi isteri kepada En Win. Akhir nyer kitaorang telah mengambil keputusan yang tepat utk berkawin.

Aku dulu selalu tgk kat tv cara omputih propose bini ajak kawin siapa melutut bagai..... aku pun perasan lah konon2 En Win nak buat macam tu jugak.... tak ada makne nyer uolls. Tak romantik langsung..... "Sayang kita kawin jom.....u tanya parents u kalau ok minggu depan mak bapak i datang....... bertempat di kedai mamak seksyen 17....romantik lah sangat. Aku jer konon2 tersenyum2 gembira....kembang kempis hidung dah rasa restoran mamak tu macam kat paris pulak.

Aku terima nikah nya Raja Elly Yusnita binti Raja Kamaruddin dengan mas kawin 300 tunai! Sah2. Tak sedih pun kenapa aku tgk bila pengantin lain kawin beria-ria tersedu sedan. Jawapan nyer aku mmg tak sabar nak kawin.....aku takut muka aku comot bila nangis nanti dalam gambar tak cantik.....mak bapak aku sibuk sangat waktu tu jadi tak ada masa air mata nak menitik. Bila En Win datang kat aku utk batal air sembahyang....I malu uolls sbb dia kena cium kat dahi I. I tak boleh uolls org tgk I cium2 ni lagipun sebelum nikah En Win dah takut2 kan aku.......dia kata nak buat lain dr yg lain dia nak cium mulut aku waktu batal air sembahyang....giler!. kau ingat kau omputih mau sakit jantung bapak aku nanti. Wedding berjalan dengan lancar..... side aku buat kat Dewan Sivik PJ...... sebelah En Win buat kat Lake Club.

En Win mmg x romantik.... tapi bila En Win romantik aku pulak tak percaya. Aku ingat lagi waktu birthday aku di ajak gi dinner kat Sheraton Imperial..... italian restaurant tempat tu mmg romantika de amor. Lepas makan2 time dessert tgk2 ada waiter hantar cake and kotak rantai kat atas plate tu.....so sweetttttt. Org kat situ siap tepuk tangan lagi......wah! hidung aku macam nak meletup uolls. Aku kan drama queen boleh laks nangis......bodoh lah aku ni buat malu jer
Ada sekali tu time birthday aku......waktu tu kat office....di hantar bunga sebanyak 7 jambangan tapi berlainan waktu....ada bunga.....ada teddy bear.....ada chocolate. Wah! romantik jugak laki aku.

Syukur.....En Win tu suami aku.....kalau jantan lain mesti tak tahan ngan aku.....aku bukan jer giler tapi meroyan jugak. Dia jer yang boleh tahan perangai aku.....yg volume tinggi ni.  Tuhan tu maha Adil kan DIA tahu suami yang sesuai utk kita.


Happy Annivesary Darling!!

No comments: