Nuffnang Advertisement

Thursday, June 9, 2011

Day 3 - Shopping

Day 3 - shopping!! saat yang ditunggu2. Keluar jer dari bilik hotel En Win dah pesan "Ma jgn shopping mcm orang giler yer ingat kita nak renovate rumah".......dgn sombong aku jawab balik "tahu lah....i pun bukan nak shopping sangat nak tengok2 jer (wah! jawapan tak boleh blah langsung").

Sampai jer kat Orchard Road kiri kanan ada perkataan SALE!! jantung aku dah berdebar-debar aku dah jadi tak tentu arah.... tak tahu mana nak masuk dulu. Giler gelojoh..... tadi bukan main jawapan aku nak tgk2 jer. Dgn keadaan aku yang tak tentu arah aku sendiri tak tahu apa yang aku nak cari....baju dah banyak sbb sebelum gi Singapore aku dah Shopping kat Zara.....Kasut, Handbag pun dah banyak. Korang tahu tak by end of the day aku tak shopping apa2 pun.....satu pun tak ada. Giler baik aku! En Win sampai sepuluh kali tanya..."betul ker Ma u tak nak apa2". Waktu ni aku dapat rasakan betapa baik nyer aku......betapa tenang nyer perasaan aku krn tidak menghabiskan duit En Win.

Aku cuma beli baju budak2 utk simpan Raya nanti Guess & GAP kat sana 70% tu.... banyak jugak aku borong. Tak ada makna nyer nak simpan utk raya....balik jer dari Singapore diorg dah pakai pun baju tu. Lantak lah....malas aku nak menjerit. Fuh! sampai sekarang aku termenung and tanya kat diri sendiri kenapa aku tak Shopping.... adakah En Win telah jampi kat ubun2 kepala aku waktu aku tidur supaya dirabunkan sekejap supaya barang yg dilihat semua nyer tak cantik..... atau aku dah baik. Aku rasa jawapan no.2 paling tepat utk aku. Sebenarnyer aku rambang mata sampai tak tahu mana yang nak pilih....semua aku pegang cantik lepas tu aku letak balik tgk benda lain.....akhirnyer aku malas nak pilih and blah jer dari tempat tu tanpa ada perasaan menyesal.....Pelik dan benar!!! The moral of the story....Orang tamak selalu rugi.

Giler vavi orang beratur nak beli Gucci....

Aku pun beratur jugak....mmg murah sales 30%. Tapi sampai kat dalam aku tgk jer lepas tu tak sampai 15 minutes aku dah keluar. Pa.... apa u telah lakukan kepada I.

Ibu mithali.....

Satu jer paper beg...... biar betik!!

No comments: