Nuffnang Advertisement

Monday, May 9, 2011

Wedding kat Palong A.K.A Porland....

Last friday haritu aku gi wedding kat Palong first time pergi tempat ni ingatkan dekat rupanyer Yarabbi jauh nak mampus.... sampai tenggelam tulang bontot aku tak sampai2 jugak. Masuk highway....redah kelapa sawit...jumpa pokok getah.... pekan kecil kuala pilah....redah lagi kelapa sawit baru sampai rumah pengantin. Aku duduk hotel....dari hotel ke rumah pengantin 40 minit. Wah! bersiap ni kat hotel bagai nak rak....pakai masakara 3 kali sapu, lipstik ala2 wonder women.... hambik kau sampai rumah pengantin aku dah rupa macam perempuan giler.....panas nak mampussss.....bahang kau kesian kat anak2 aku lencun sebab peluh. Respect giler orang2 kampung yg duduk kat sini. Baru lah aku terfikir kenapa org kampung anak ramai.... malam diorg tak ada aktiviti jadi salah satu aktiviti projeklah.

Jumaat tu nikah.... sampai jer kat situ aku terus masuk rumah pengantin.....konon2 nyer nak berlindung dibawah cahaya matahari.....hambek kau kat dalam rumah lagi bahang macam duduk dlm oven uolls. Kipas tu bukan mengeluarkan angin sejuk tapi angin panas.... 5 minit jer aku duduk dlm tu....tak larat terus keluar duduk kat khemah. Pengantin lelaki dah bermandi peluh tapi ttp tunjuk kemacho-an nyer. Bergelas-gelas air minum....bawah ketiak, celah tetek, celah bontot semua basah uolls kepanasan.

Malam bersanding.... korang tau orang kampung mesti ada joget lambak. Meriah uolls.....walaupun panas diorg ttp menari tak hinggat.

Pelamin cantik uolls.....


Wah! dah bukak step nampak....anak dah melalak tapi ttp nak menari.

Jgn main2 uolls....tetap ada theme colour warna hijau, ada karaoke jugak uolls. Walaupun panas tapi tetap meriah uolls...sporting sesangat


Bila balik pekena durian kampung....sedap & murah.

No comments: