Nuffnang Advertisement

Wednesday, May 4, 2011

Meletup.....

Setan, babi tonyok, bodoh…..eeeee geram nyer.

Aku jarang meletup……. Tapi sekali meletup tahan jer lah telinga korang ngan sumpah seranah aku. Kau jgn usik atau buat apa2 kat anak aku….mmg teruk lah kau kena ngan aku. Aku tak suka lah marah2 ni… tapi kau mmg menguji kesabaran aku. Enrty aku sebelum ni dah cerita kat korang kan yg my dotter nak celebrate birthday kat sekolah ngan kawan2 dia .…. So seminggu sebelum birthday dia aku dah organize dgn seorg kakak ni suruh buat kan cake & nasi ayam. Cake gambar gitar Hana Montana sbb anak aku ni mmg minat giler kat Hana Montana…. So aku cuba capaikan impian dia. Nasi ayam aku order 40 kotak utk cikgu & dan kawan2 class dia.

Tiga hari sebelum birthday tu aku remind sekali lagi takut dia lupa “makesure akak hantar pukul 3pm yer sbb anak saya nak celebrate ngan kawan2 dia waktu rehat nanti so diorang boleh makan nasi ayam tu sekali & husband saya akan tunggu akak depan sekolah Assunta tu nanti”……dgn confident jer akak tu jawab “ok dear….dont worry”. Ok akak tulis kat cake tu Nama : Danea Irfan….. Age: 8 tahun.

Pada hari kejadian……jeng3. Pagi tu anak aku so excited nak pergi sekolah sbb nak celebrate birthday dia ngan kawan2…. So aku sebagai parents of course gembira sbb dapat tunaikan impian dia. Anak aku Danea ni pemalu sikit….. ini kali pertama dia mintak nak celebrate ngan kawan2 dia…. Selalu ngan family jer.  So pukul 3pm aku dah suruh laki aku standby depan sekolah…. Aku tak dapat datang sbb boss ada kat office so tak boleh keluar. Pukul 3.15pm kakak tu tak sampai lagi bila aku call dia kata on d way. Ok aku boleh sabar lagi. Pukul 3.30 pm tak sampai lagi….. call kata jalan jem lagi 10 minutes sampai. Pukul 3.45pm…. En Win call aku kata dia tak sampai lagi (En Win pun dah terbakar)…..waktu ni aku mmg dah meletup. Aku suruh En Win call sbb kalau aku call masak akak ni aku maki. Korang tahu tak apa jawapan kakak tu bila En Win call…….

En Win: Akak kat mana ni??????
Kakak: Akak dah kat depan sekolah ni….. tak Nampak Win pun!
En Win : Akak pergi sekolah mana?
Kakak : Akak ada kat depan sekolah menengah Assunta

Bangang tak kau rasa…… sah2 anak aku tu 8 tahun kenapa kau tunggu kat Sekolah Menengah pulak…..alasan bodoh ker apa kau bagi ni…..cibai betul lah.

En Win malas nak bertekak dia suruh hantar kat Sekolah Rendah Assunta. Sekarang no point uolls lambat ker cepat ker akak tu hantar sbb budak2 dah rehat. Anak aku sedih giler sbb dia nak makan cake tu ngan kawan2 dia waktu rehat…. Korang tahu tak pukul brp akak tu sampai 4.15 pm ok…..mendidih betul darah aku. So bila dia sampai En Win cepat2 bawak cake & nasi ayam tu kat cikgu….. cikgu tu kata kita celebrate bila budak2 masuk class nanti….. nak buat apa ngan nasi ayam tu sah2 budak tu dah kenyang makan waktu rehat tadi.

Ni tak boleh jadi…. Aku sms lah kat akak tu bahasakan dia sikit “Really upset ! kawan2 anak I dah makan pun waktu rehat tadi….no point we all order nasi ayam sbb budak2 semua dah beli makanan kat kantin. U patut keep ur promise kalau ckp pukul 3pm make sure hantar on time.

Menganda-ngada kau dah salah mintak maaf lah kan…..ni nak merajuk pulak depan laki aku sbb aku sms dia….. terus tak nak ambik duit kat laki aku. Bodosssssss…….. En Win mmg malas nak layan org macam ni bagi jugak duit terus blah…… akak bangang tu sms balik kat aku mintak acct no sbb nak bank in balik duit tu kat aku. Ayat dia mmg tak boleh blah “Elly… we r so sorry for our mistake. We underestimated the journey duration esp with the cake being long. We spoke 2 ur hubby that we will give u FOC but he insisted on paying. I felt so guily. Text ur acct no for me remit back.

Cipet lah…..

No comments: