Nuffnang Advertisement

Friday, May 20, 2011

Mak sentap Nyah........

Baru jer entry aku semalam ckp tak suka sentap..... tapi i terpaksa sentap uolls. Tension tahap gaban. Next week both my dotter exam....uolls tahu lah perangai i yang kelam kabut ni kalau anak2 exam aku yg tension lebih. Mmg tak dinafikan aku kat rumah mmg macam singa + naga yang sentiasa mengeluarkan api.....garang tak ingat. Ialah uolls kalau i tak garang semua benda tak jalan..... budak2 tu tak mandi, mesti tak buat kerja sekolah, mesti mainan...colour pencil bersepah. En Win tak akan marah anak2 punya sbb dia selalu perasan nak jadi bapak yg sporting. Venchi aku..... so kalau aku mengamuk nanti diorg lari kat En Win....sure laki aku yg perangai sporting konon nyer bawak diorg keluar makan ice-cream. So mmg dimata budak2 tu aku garang....bapak dia baik.

Anak aku no. satu tu baru darjah dua.....so laki aku ckp jangan garang2 sangat bagi dia belajar perlahan2. Mana boleh uolls....zaman sekarang budak2 semua pandai2....kesian nanti dia ketinggalan. Sekarang anak aku Danea dlm kelas no 1 buat nyer result dia tak bagus turun class no.2......confirmed nanti kena ejek ngan kawan2. Kesian kan!!. Bukan nyer aku suruh tiap2 masa pegang buku....of course lah ada time belajar....time main....time tidur. Ini En Win sepanjang masa suruh dia main. GERAM!!

Minggu depan Exam.... sure lah this week cikgu buat revision. Tapi semalam anak aku Danea call nangis2 kata tak nak gi sekolah. Aku tanya kenapa??? uolls tahu tak dia jawab apa....nyamuk gigit tepi mata Yaya. Mana lah aku tak meletup nyamuk gigit mata pun dia tak nak gi sekolah. Aku kan garang kalau nak ponteng sekolah diorg tak berani sgt mesti mintak kebenaran aku....takut aku mengamuk balik nanti. Terjerit2 aku kat phone suruh dia gi sekolah jugak.....boleh pulak aku dgr suara kat belakang....takpe2 hari ni papa bagi Yaya cuti....kesian anak Papa sakit yer. Eeeeeeeeeee.......panas nyer telinga aku.

Malam tadi buat revision ngan Danea soal dia sifir.....biasala dia kan drama queen macam mak dia meleleh airmata....aku tak peduli soal sampai dia dapat. Korang tahu tak apa terjadi......En Win boleh datang terus bawak anak dia keluar. "Kesian dia Ma.....apa lah u ni garang sangat". Pa.... anak u nak exam jgn bagi muka sgt. "Takpe2 kalau Yaya tak boleh buat papa tak marah". MAK...... SENTAP NYAH.

Sebenarnyer aku simple jer orang nyer..... time belajar jangan main2 bukan nyer lama uolls dari 8.00pm - 9.30pm. Lepas tu lantak korang nak buat apa. Time cuti sekolah main lah korang sampai lebam ada mama kesah. Tapi laki aku ni yg selalu bagi muka kat budak2 tu....mintak semua dapat....kalau aku mintak banyak pulak soalan nyer. SENTAP! SENTAP! SENTAP..... tak lama lagi confirmed aku giler.

No comments: