Nuffnang Advertisement

Tuesday, May 3, 2011

Karaoke time.....

Lepas makan2 kat Chilis.... birthday girls buat permintaan nak gi Karaoke....so kitaorang layan jer lah. Betul lah anak mama ni dah besar.... tak main lagu Twinkle2 lagi semua yg dia pilih lagu orang dewasa.... Wali Band tu....ini mesti terpengaruh ngan adik ipar aku tu....ialah kat Ipod tak habis2 lagu Indon. Nyanyi tak yah tgk lirik tu....perggh!! giler terror. Lagu Boney M pun dia boleh nyanyi lagu tu kan zaman 70an..... bila lah diorg dgr semua ni.

Adik pun hafal lirik jugak.... mak kau ni penat lah pilih lagu Little Indian lah, Twinkle2 lah boleh kau delete. "Mama adik nak nyanyi lagu Agnes Monica....Matahari ku". Lirik boleh pulak kau hafal yer cuba aku soal kali 6 kang....waktu tu mata dah start berkaca2.

Waktu ni lagi aku terperanjat dia nyanyi lagi "Daddy Cool from Boney M". Pengaruh adik ipar aku ni kuat betul.....

Berdua lebih baik..... Acha

"Trauma yang melanda menikan-nikam jiwa.... ttp nyanyi lagu kumpulan Elite. Suara ke laut....

Pasal gambar kau terlampau bnyk.... so saja jer letak gambar sisi tepi 

Wah! So romantika di amor.... berduet lagi.

Uolls.... I bersyukur sangat sbb mendapat in law yg sangat sporting. Tak pernah masuk campur hal rumah tangga kitaorg. With my in law i can share everything dalaman dan luaran tak ada hal punya. My hubby punya keluarga kecik sangat....dia ada cuma satu jer adik perempuan iaitu Shira perempuan giler & meroyan.....jadi we all mmg rapat. I boleh bawak in law i kemana sahaja sebab kepala diorang sempoi.....karaoke, pub, liveband..... tak ada hal punya. Kadang2 segan jugak nak pakai sexy depan diorg tapi diaorang sempoi jer lantak lah kau nak bogel pun diorg tak peduli. Kadang2 tu kalau gi Karaoke siap menari2 kat dalam tu..... kalau lepak cross road father in law selamba jer menari kat dance floor tu.... mula2 kawin I terkejut uolls..... mana tak nyer bapak I pergi karaoke pun dia tak mahu. So bila tgk perangai Mak & bapak mertua macam ni terkejut babi I uolls. Ingat dulu waktu mula2 kawin.... I duduk ngan In Law so baju tidur I cover uolls....sanggup pakai baju kelawar ni walaupun tak selesa sarung kan jugak.... tgk2 mak mertua I keluar bilik pakai short uolls.....malu I terasa diri ini seperti orang kampung. Tak boleh jadi ni esok terus beli baju jarang....

Mula2 kawin kan duduk satu rumah so kalau i gaduh ngan En Win diorg buat tak tahu jer macam tak dengar apa2.... sikit tanya pun tidak. Lega! uolls  dapat in law yg tak kapochi yg sikit2 side anak dia jer. Kalau aku rasa malam ni nak enjoy ngan En Win diorg ok jer tgk kan budak2. " Pergi enjoy...balik lambat pun tak apa.... papa jaga kan budak2". Giler sporting kan. En Win pulak mmg rapat giler ngan bapak dia..... dia orang boleh jadi macam kawan.... lepak minum kat kedai kopi sama2, bercuti berdua, borak macam2 benda sampai pagi. Pernah my father in law jatuh sakit waktu En Win pergi Brunei.... dia demam rindu...cute kan!! My father in law jadi macam bodoh sbb tak ada kawan berborak...... dia asyik tidur jer & tak nak makan. So we all hantar dia gi Brunei utk hilangkan rindu..... tak tipu uolls...sekelip mata my father in law sihat. Thank god....I dapat keluarga macam ni.

No comments: