Nuffnang Advertisement

Monday, March 28, 2011

Saturday nite....

Saturday lepas enjoy bangat.....selalu nyer dalam sebulan or dua bulan sekali aku akan keluar ngan kawan2 aku &  En Win akan keluar ngan kawan2 dia. Macam buat hal masing2 konon nyer.....dia perasan bujang akau perasan anak dara ("Ma u jangan pakai seksi sangat tau nanti org ngorat.... wah jeles jugak laki aku ni).  So Saturday lepas aku keluar ngan Zura sbb rasa malas pulak nak keluar ramai2. Just spent time ngan kawan aku yang sorang ni jer.....kepala minah ni mmg sempoi...... kau kutuk macam mana pun dia gelak jer. En Win pulak keluar gi Pub ngan kawan2 college dia kat Putrajaya.

Anak2 aku awal2 lagi aku dah pos kan rumah mak mertua. Seperti biasa anak no.2 aku tu kan mulut dia laser siap sound aku lagi "Ni mesti nak pergi disco kan"...... shut up lah Dik.  Dalam pukul 8.00 aku jumpa Zura kat Curve....gi makan dulu kat Little Penang..... after that we all continue gi Karaoke kat Red Box the Curve....lantak melalak sampai pukul 11.00. Kejap2 suara aku merdu....kejap2 kang suara jantan pulak keluar. Tapi aku tetap mengatakan suara aku lebih sedap dari Siti Nurhaliza. Dah habis lagu kat karaoke kitaorang nyanyi.....we all decide lepak Zeta Bar pulak. Zassss.......laju jer sampai sana.

Tak sangat kat Zeta Bar ni ada live band baru.....superb!! best giler. Aku pun apa lagi  terkinja2 macam orang giler mengalah kan penyanyi tu.......aku ngan Zura berdiri betul2 depan stage tu. Tersenyum2 macam kerang busuk. Tapi aku mmg rasa betul2 realese malam tu....... perasaan macam anak remaja tanpa ada gangguan dari sesiapa. Ialah aku bukan lah selalu keluar macam ni.....selalu nyer kalau pergi mana2 pun ngan En Win & anak2. Tapi sometimes kita kena ada masa utk diri kita sendiri..... buat apa yg kita rasa kita nak buat. Bukan aku suruh korang menderhaka kat suami but aku rasa kita juga kena bagi peluang kat diri kita untuk berseronok!! betul tak.

Itu sbb kalau En Win nak keluar ngan kawan2 dia pun aku tak kisah. Confirmed as a husband or Wife kita akan tahu limit kita....most important mesti jujur ngan pasangan  masing2. InsyaAllah tak akan terjadi apa2. Aku sampai rumah dalam pukul 2.30 pagi. En Win pulak pukul 3.30 pagi. Korang tahu lah En Win kalau balik mesti bawak makanan......terjebak lagi aku makan malam2 buta. Fuh!!! Sah mmg aku tak boleh kurus.

Esok hari Ahad pulak......hari aku ngan anak2. Mesti lah balance kan....kesian pulak diorg tak gi mana2 waktu cuti. So bawa diorg gi Pavillion....lepak2.....makan2 (yang special sikit). Tapi rabak jugalah duit aku laki bini....sbb beli kan diorg baju. Aku dah janji ngan Danea kalau result exam dia bagus aku akan belikan baju Girl. Alhamdullillah result dia excellent...... so bawa lah dia kat kedai Girl suruh pilih baju. Bila dah beli baju Danea kesian pulak kat Adik......so pergi GAP belikan kan dia baju & skirt Jeans. Danea pun nak jeans jugak......mana lah tak bankrap aku. Habis lah jugak dalam RM300.00. Tak apa lah utk anak2 (nak sedapkan hati sendiri....rezeki lebih apa salah nyer kan). Bila nampak kasut...nak kasut pulak.....yang ni bapak kau pulak bayar yer. By end of the day diorang shopping aku yg tak dapat apa2. Tak apa.lah....sekali sekali....mak kau  ni kan cop duit. The moral of the story lain kali jgn mulut tu gatal2 nak belanja kalau lulus exam....bila jer hadiah tu senyap2.

Khamis ni En Win tak ada gi China lagi ada barang nak kena ambik....... busy balik lah aku. Tak pe ini semua utk masa depan kita sekeluarga. Semoga rezeki kita sekeluarga bertambah murah. Amin......

No comments: