Nuffnang Advertisement

Monday, March 14, 2011

Majlis Aqiqah & Cukur Jambul

Hi uolls!!! I busy uolls.... kena pi Kedah uruskan Majlis Aqiqah utk anak boss.... 4 hari kat sana. Kedah panas giler berkerak rasa badan ni!! Tapi demi boss dan anak2 nyer i sanggup uolls. I bukan nyer kena urus kan apa2 sangat....sengaja nak menyibuk jer. Kenalah pura2 sibuk uolls nanti ni chop pekerja yg tidak bertanggung jawab.

Hari pertama sampai terus pergi rumah my boss....utk melaporkan diri. Kena lah tunjuk muka kan. Lepas tu terus naik atas tolong buat Bunga Telur.....jemputan ramai uolls dalam 1000 orang. So makna nyer kena buat bunga telur pun dlm 1000 jugak lah. Juling mata I.....bukan juling jer.....badan pun dah senget. Everday balik pukul 12.00 mlm. Kuat kan I bekerja..... bila boss pandang jer bersungguh I betul kan bunga telur tu.....cepat angkat barang sana sini....sah2 tahun ni bonus meletup.

One thing good abt my boss & wife dia ni...... tersangat lah baik menjaga kebajikan pekerja.....ada jer makanan yg power2 disediakan. Pagi Nasik Lemak......Tengahari....Nasi & ulam2......Petang....Laksa Kedah.....Malam...Nasi Minyak....Tengah Malam.....Kuih2. Fuhhh!!! makan tak henti.....perut i dah buncit uolls.... cover dgn baju sebab dah tak boleh button.

Majlis Aqiqah ni utk cucu yg ke-lima. Grand bangat uolls.....macam orang kawin pun ada jugak. Jom kita tgk gambar2 yg tak seberapa ni.....ialah i kan busy.....


Belum siap lagi baru nak cucuk2 bunga.....

Cantik.....meletupkan!!. Waktu ni I dah perasan uolls.....I dah berangan akan duduk disitu sampai dodoikan anak monster ku. Tentu I jelita waktu tu....dgn memakai pakaian Rizalman....dan di Make up kan oleh Nurul Syukor. Tapi....tak ada makna nyer berangan jer lah.


Yang lelaki berpakaian Baju Melayu....tu lah anak Boss I yang pertama. Cantik kan Colour yg diorang pilih. Very Sweet...

Ini wife dia & 3 orang anak perempuan dia (satu lagi tu dlm buaian lah).

Best kan jadi org kaya ni kan!! Fikir apa jer konsep yg korang nak.....confirmed terlaksana punya. Ingat lagi waktu anak dia yang no.2 tu kawin...wife dia minat sangat kat Anuar Zain so boss i pun buat suprise panggil Anuar Zain nyanyi kat wedding diorang. Romantik kan. Kalau I....sure panggil Lady Gaga baru lah meletup kan. Tapi boss ni walaupun Kaya bangat tapi dia sangat lah pemurah dan tak sombong!!.

Ni nak cerita Uolls.....angan2 I (tapi tak tercapai & tak akan pernah tercapai....jadi berangan jer lah). I nak kawin kat tepi pantai uolls.....ala2 Beach Wedding. Pakai Tube Dress.....my Darling pakai Suit. Jemputan tak ramai dlm 100 org. Cuma Family & rakan karib sahaja. Romantik dinner....boleh slow dance, ada org main piano. I nak org yg hadir dipenuhi dgn rasa cinta dgn pasangan  masing2. Bestkan!! Mana lah tahu kalau dah banyak duit nanti uolls....I akan cuba realisasi kan impian ni utk wedding annivessary I. InsyaAllah. Gilerkan I uollss.....

No comments: