Nuffnang Advertisement

Friday, February 25, 2011

My Birthday.....

Happy Birthday to me…..Happy Birthday to me……..Happy Birthday to me…Happy Happy Bithday….. tooooo meeeee….. It’s my birthday today. Seronok nyer…. Aku dah 34 tahun ( masih muda remaja lagi). Wah! Dah macam2 impian aku tercapai. Aku dah ada kerja yg sempurna, mempunyai keluarga yg sangat  bahagia, mempunyai kereta yg diidam-idam kan (bukan berlagak cuma bangga dgn diri sendiri), impian untuk bercuti keluar negera terlaksana, Aku dah mempunyai 2 cawangang butik Danea Dani…Alhamdulillah3. Tapi banyak lagi perkara aku harus lakukan banyak lagi impian yg harus kucapai. Yang paling penting aku sentiasa berdoa agar memberi aku kesihatan yang sentiasa sihat……

Korang mesti nak tahu kan apa yang aku buat on My Birthday….. hehehehe. Seperti biasa malam 22 Februari tepat pukul 12.00 mlm seperti sebelumnyer En Win & dua monster aku akan wish happy birthday kat aku. Aku kan Drama Queen so pukul 11.30 malam aku pura2 mengantuk….and terus masuk tidur (ngadakan….lempang sikit). Bila tepat jer 12.00 malam telefon aku berbunyi…..oh FIL & MIL called and wish Happy Birthday kat aku. Thank you2. Mana En Win & anak2 aku ni dah pukul 12.05 minit ni….aku dah nak start mengamuk ni…mesti diorg lupa. Dgn hati yg panas aku pun keluar bilik (padan muka tadi bukan main kau pura2 mengantuk). Korang tau tak apa yg terjadi….. Rupa2 nyer laki aku tengah berusaha memasang lilin kat atas birthday cake aku…berpeluh-peluh sbb nak pasang 34 batang lilin keliling cake…itu yg terlambat tu. So sweeeeeetttttt. “Bila diorg nampak jer aku terus jerit “Happy Birthday Mama…We luv u”. So kami pun seperti pelakon drama bersiri berpelukan & bercium each other. Dgn laki aku lebih lah sikit cium nyer. I’m so happy…….

Esoknyer….sampai jer office kawan2 aku dah menjerit2 nyanyi kan lagu happy birthday utk aku (wah! Perasaan aku seperti di awang-awangan seperti seorg artis yg dipuja oleh peminat2 nyer). Kat office aku ni pelik sikit sbb siapa yg punya Birthday… dia yg kena belanja. So aku pun bawak lah diorg gi makan  Asam Pedas Muar kat Mon’t Kiara (itukan favourite food aku…harus lah korang ikut tekak aku) jgn harap nak makan hotel….kau ingat aku kaya…tak ada nyer.

Petang dalam pukul 4pm kawan aku call suruh turun bawah ada hal katanyer…..ishhh malu nyer nak cakap….rupanyer ada surprise party for me…..my cake so cuteeeee…….gambar tetek aku….korang nak tgk tak….jom. Thank you Liza, Reahan, Jas, Mory, Lin, Kak Mutimah, Hazel & Enny sbb buat surprise party utk aku. Alhamdullilah……aku dikeliingi org yg sayang kat aku.


Korang ada cake macam.....tak ada kan. Size agak sama cuma aku punya lebih meletup lagi.

Seksi tak.....ready tooo tiup cake tetek sendiri

Ini lah perempuan2 yg bertanggung jawab mengorder cake yg meletup ni....

Sampai jer rumah aku kena bersiap utk dinner mlm ni….masuk jer bilik wah! Ada present atas katil from En Win….korang nak tahu tak apa dia……(diulangi bukan eksyen yer cuma nak kongsi kegembiraan).


Jgn jeles....isi dlm nyer x yah korang tgk...biarlah rahsia


Malam…..
En Win bawa aku gi dinner pulak…..we all pergi Restoran Menara Kuala Lumpur….superb & so romantik. En Win pilih tempat berdekatan dgn tempat org bermain piano so blh request lagu2 yg aku suka. Food….so nice. Thank you…..darling. I Luv u so much…..


Excited.....depan Restaurant Menara KL.

I Luv U.....Darling!!!

My two monsters

Kiss from Ameera

Kiss from Danea....

Kiss from my Darling.....apa pasal muka u mcm tak suka jer.....cuba dlm bilik habis tak bernafas aku kau cium

Esok nyer (24th Februari)
Betul tak aku cakap tadi…..aku ni mmg artis (sila muntah). Petang nanti  boss (boss lain department)  pulak ajak gi Karaoke to celebrate my birthday. Thank Dato’.

Saturday (26th Februari)
Dinner with my FIL & MIL….oh lupa ngan adik ipar aku yg mereng tu jugak. Actually birthday dia on 19th February hari tu….nanti aku story kat blog pasal celebration budak mereng ni.

After that aku ada party kat Zeta Bar (Hilton Kuala Lumpur)…Meh lah datang kita enjoy ramai2. Party ni aku arrange sbb nak lepak ngan kawan2 clubbing pulak….kalau tak buat bising pulak member2 nanti…

Sunday (27th February)
Wah! Aku ni mmg giler kan….macam pemaisuri pulak sambut birthday 7 hari 7 malam (Siti Nurhaliza pun kalah)…Hujung minggu ni mak aku suruh datang rumah dia ada buat makan2 sikit utk aku….cuma adik beradik & anak buah ajer yg dijemput.


Bila sambutan macam ni barulah aku perasan yg aku mempunyai Family & kawan2 yg sangat menyayangi aku….aku sungguh terharu lalu menitis kan air mata (hahahah drama queen betul).  Tak dapat nak diucapkan dgn kata2.….thank you so much….. & I luv all of u.

1 comment:

Wanita Bertudung Hitam said...

hahaha tolongla lawak giler kowt kek tu..cam nak mati gelak pepagi buta sorang2..adoi~