Nuffnang Advertisement

Friday, February 4, 2011

Gambar Dolo2.....

Petang tadi balik rumah mak & abah kat Puchong...tengok2 abah tengah mengemas gambar2 lama. Aku pun apa lagi rembat lah gambar aku kecik2 utk disimpan dan buat kenangan-kenangan. Tapi sebelum tu aku nak cerita kan masakan mak aku tengahari tadi...YaAllah kenapa lah sedap sangat...seperti biasa kalau aku datang mak aku mesti masak makanan kegemaran aku...Ayam bercili...Kerabu taugeh....Dendeng daging...pergggghh!! sehingga menjilat lutut. Ok2 jom kita tgk gambar aku dolo2....

Ini gambar aku masa gi PD. Umur aku 2 tahun kalau tak silap...disebab kan waktu tu tak ada duit nak beli swimming suit jadi pakai jelah spender....comel tak aku

Ini waktu umur aku 4 tahun. Wah !! rambut ikat dua tu....

Ini gambar waktu Raya. Gambar aku ngan Kak Long. Asal lah kau buruk sangat Long!! aku jugak yg comel. Gambar tepi pasu bunga lagi. Nasib baik bunga tu tak masuk lubang hidung aku...waktu ni umur aku 4 tahun.


Ini gambar aku  ngan Kak Ngah. Korang perasan tak rambut kak long ngan kak ngah aku fesyen dia sama. Kelakar2!! macam tudung periuk.


Ini waktu umur aku 6 tahun. Waktu ni birthday aku ngan budak lelaki yg kat tepi sekali tu. Nama dia Umar. Waktu kecik2 dia lah kawan baik aku. Kecik2 aku dah sexy kan...rambut tak kalah ada bulu2 tu.... so jangan salah kan aku kalau sampai besar pun aku still sexy...kedua kakak ku still mengekalkan rambut tudung periuknyer....

Menyayanyi lah pulak!! kira waktu ni suara aku sedap gila lah...waktu ni aku masuk pertanding menyanyi akhir tahun sekolah tadika. Tak ingat lagu apa aku nyanyi tapi yg aku ingat aku nyanyi lagu ni berulang-ulang kali sebab aku lupa lirik...orang dah tepuk pun aku still menyanyi lagi sebab aku tak ingat lirik akhir lagu tu...lama2 cikgu tarik jer aku suruh keluar.... hahahaha malu2


Ini pun waktu Sekolah tadika...pertandingan pakaian beragam.....aku pakai baju ala2 nak gi pantai lah konon...ala2 omputih. Betul tak aku cakap budak lelaki tu kawan baik aku. Mana2 aku gi dia mesti ada....gila gatal kan tak nak kawan ngan perempuan....nak kawan lelaki je kan!! Tak ada lah sebenarnyer dia sepupu aku....aku ingat lagi kalau time balik sekolah mak aku terlambat ambik sikit dia menangis macam dah kena culik....aku lah jugak yang memujuk ala2 orang besar. "jgn lah nangis...kejap lagi mak sampai lah...mak tengah melintas agak nyer...kereta banyk itu sbb mak lambat"....baguskan alasan aku.


Ini waktu aku darjah tiga...kurus macam lidi kan. Budak perempuan yg aku peluk tu nama dia Aliza. Sampai sekarang aku masih berkawan...still contact each other...and still gi clubbing sama2.

1 comment:

MISS DIVA said...

muka akak sama mcm anak sulong akak tu..cute