Nuffnang Advertisement

Thursday, February 17, 2011

Bandung....

Penat tapi enjoy bangat....sepatut nyer we all pergi 4 hari 3 malam tapi di sebabkan ada masalah yg tak dapat dielakkan kitaorang cuma dapat pergi 3 hari 2 malam (jadilah....dari tak pergi). Kitaorg bertolak hari Khamis flight pukul 9.40am. Korang tahulah kan kalau org tua ikut risau dia mengalahkan nak pergi London.
"Kau ambik Mak pukul 5.30am kang tak sempat naik Kapal Terbang". "Eeeee.....apa lah awal sangat. Ellis (ni nama panggilan aku kat rumah) ambik mak pukul 6.30am jer". Tetap jugak call pukul 5 pagi takut aku tak bangun. Layan je lah....diorg tengah berkobar2 tu....Aku sampai rumah Mak aku 6.30am diaorg dah tunggu depan gate......"Cepat sikit tak ada Kapal Terbang nak tunggu kau jer". Hahaha.....lawak2

Muka happy giler sbb sempat naik Kapal Terbang.....

Kitaorang selamat sampai pukul 10.40am waktu Indonesia ( diorg lambat satu jam dari waktu Malaysia). Dah settle semua urusan kat Airport dalam pukul 11.30am. Perut nak berbunyi.....apa lagi makan lah


Nama Restoran ni Raja Sunda....makanan dia mmg superb. Sedap bangat....Harga makanan kat sini pun tak adalah mahal sangat. Maklum lah kita kan jutawan kat sana.....

Lepas makan sepatut nyer kitaorg check in hotel tapi disebabkan sikap aku yg tak menyempat nak shopping...terus zassss ke Pasar Baru....Yahoooo shopping kain utk buat Baju Raya (giler semangat kan puasa selalunyer tak pernah cukup....lagi mau fikir pasal baju raya). Macam perempuan meroyan aku kat kedai kain tu.....kelemahan aku mmg tak boleh tengok kain semua nyer cantik. Setelah dihitung adalah dekat 15 helai aku beli (ni mmg nak raya sakan). Yang paling bapak aku x faham aku boleh beli kain France Lace (yg ala2 pengantin tu...). Aku pun tak tahu kenapa aku beli....bila pulak aku nak pakai. Lantak lah janji meletup Raya nanti. Aku beli dua helai France Lace tu....siap gi tempah sekali (sbb kat Indonesia diorg boleh jahit dlm masa 1 hari). " Saya nak u buat kain ni design dia macam baju pengantin Cinta Bunga Lestari" (giler perasan aku kan).

Ini salah satu kedai kat Pasar Baru....(meroyan tak korang tengok!!)

Lepas Pasar Baru....still tak check in hotel lagi. Sambung laks gi Rumah Mode (Factory Outlets). Heaven..... shopping lagi. Kat sini kebanyakan diorg jual branded item....apa lagi serangggggg..... Aku banyak beli T-Shirt & Jeans Guess, Armani, Zara. Baju utk anak2 aku jgn cakap lah sorang 6 helai jeans aku beli....murah giler beb!!. Kalau nak banding kan ngan harga KL.

Muka happy sbb dapat shopping..... sebenarnyer kitaorg letih bangat. Cuba korang bayangkan dari pukul 1pm sampai pukul 10pm malam baru balik hotel. Check in jer hotel terus panggil orang datang bilik massage kaki (wah!! seronok nyer hidup macam ni. Bukan selalu kan. Siap lulur badan lagi).

Ini gambar hari kedua.... sambung lagi nak shopping kat Pasar Baru. Baru teringat nak belikan mak mertua, adik ipar, kawan kirim lagi. So sambung lagi beli kain. Lepas gi Pasar Baru we all pergi kat Dago pulak ni pun Factory Outlets jugak....aku borong baju utk dinner pulak (manalah tahu kalau ada function2 mengejut tak yah kelam kabut cari baju nanti) .
So....seperti semalam setelah penat berjalan Massage lagi. Aku siap buat cream bath, padicure & manicure, foot massage (enjoy2.....)

Ini gambar hari ketiga..... sebelum balik kitaorg sambung lagi shopping kat Rumah Mode......flight pukul 3 petang jer. Mmg seronok sbb kat Bandung ni kitaorg asyik makan, massage, shopping.... tapi yg paling penting my parent happy .Lepas shopping we all balik hotel berkemas utk gi airport (ambik kau....utk aku sorang jer dah 3 bag ). Confirm aku kena tax nanti sbb over weight. Setelah dia timbang berat beg aku hambir 38 kg....nasib baik tak kena tax sbb tumpang kat mak & adik aku. Thanks Darling!! sbb bagi i duit shopping...i beli banyak baju untuk u jugak tau....

Hahahah....kepenatan yer....waktu pergi tak ada pulak kau tertidur. Balik pengsan nampak......By d way walaupun kitaorg terkejar-kejar shopping sbb masa tak cukup tapi kitaorg happy. Next trip nak gi Phuket pulak.

2 comments:

miss daya said...

Hi elly.. boleh share with me tak.. dekat pasar beru tu if tempah baju siap 1 hari tu workmanship dia ok x? nak tempah baju kat sana tapi takut tak kemas pulak.. tq :)

~Hani~ said...

bestnye baca blog sis byk pasal travel..insyaallah next year ke bandung..

nice post sis, kalau sudi sila jenguk blog saya ye..
http://mypinkylifestory.blogspot.com/