Nuffnang Advertisement

Monday, January 17, 2011

My Family

Aku dah ada blog... sbb aku tulis blog ni utk kenang2an bila tua nanti & anak2 boleh lah baca kisah mummy dia yg vogue waktu remaja ni ( tetap nak perasan vogue, siapa lagi nak puji selain diri aku sendiri). Ok... let start dgn perkenal kan family aku...kang aku cerita nama sipolan-sipolan korang tak kenal pulak....(ini lagi perasan mcm ada pulak org nak baca...kata tulis utk diri sendiri).


Ini lah dia sepenulis blog yg pandai sangat menulis... SPM pun BM cukup2 makan ada hati nak jadi penulis... korang boleh panggil aku dgn panggilan Elly (bukan nama glamer) tapi nama sebenar yg bapak aku bagi sebab minat sgt ngan pelakon indonesia... aku ni org nyer sangat2 lah happy go lucky... tak suka fikir masalah lantak lah apa nak jadi, sangat romatik (ni aku yg cakap, tapi laki aku tak ckp apa2 pun), Sangat sensitive (tgk hindustan pun aku boleh nangis, kucing jatuh kat longkang pun aku nangis...hehehe), Suka berckp...kalau x dapat berckp satu hari kepala aku pening...., Suka berkawan, suka hiburan, suka berangan ( aku mmg suka berangan nak jadi pemaisurilah, nak jadi org kayalah) & mcm2 lagi lah...kalau nak cerita perangai aku esok pun tahap habis...NEXT

Ini my darling hubby....kat blog ni kita panggil dia Pak Win jer lah. Aku dah berkawin dah nak masuk 9 tahun...bercinta sebelum kawin 8 tahun so makna nyer aku dah bersama ngan laki 17 tahun..... giler lama kan. Bercinta zaman sekolah dlm form 5 (gatal tak aku waktu sekolah dah bercinta). Laki aku ni sempoi org nyer tak banyak kerenah dia pun mcm aku gak tak suka fikir masalah...tak suka benda yg remeh temeh. Aku boleh cerita semua benda kat dia....Aku sayang giler kat mamat ni (mana lah ada org tak sayang laki)" I LUV U DARLING!!.....Next

Ini anak pertama aku.... Danea. Dah lapan tahun umur dia. Perangai dia sebijik macam aku...takut & kelam kabut tak tentu pasal... tu sbb selalu kena buli. Dia ni manja tak ingat ngan laki aku (dgn aku aku jgn harap boleh manja sbb aku garang kat rumah..kerja aku asyik menjerit jer....so laki aku lah untung konon2 dia lah bapak yg terbaik kat dunia sbb tak pernah marah). Danea ni kalau nak tidur mesti cari bapak dia sbb nak tidur bawah ketiak...tensi aku sbb aku pun suka tidur bawah ketiak laki aku. Hehehe. Tiap-tiap malam kitaorg akan berebut tapi seperti biasa anak aku menang...tapi sekejap jer lepas tu mesti laki aku dtg kat aku balik (maklum lah bini punya ketiak lagi power...hehehe).


Ini anak kedua aku...Ameera. Umur 6 tahun. Anak aku yg no.2 ni selalu buat aku jadi meroyan kat rumah....tak dengar ckp aku langsung. Jerit lah sampai anak tekak nak terkeluar dia buat tak tahu jer... macam tak ada orang kat sebelah dia. Dia kalau dah bersatu padu ngan kakak dia macam2 assigment dia buat nyer... nasib baik aku tak mati minum air coke campur sabun cuci baju....konon2 kalau letak fridge air tu air bertukar jadi... tak tahulah aku. Yang penting nasib baik aku tak mati. Anak aku ni jugak suka tanya soalan mengarut...sampai malas aku nak jawab. "mama kawin lah cepat...kesian papa". Tensi tak kalau aku tak kawin lagi ngan bapak kau...macam mana pulak aku boleh dapat korang berdua.... puas tunjuk gambar tetap tak percaya...lantak kau lah... NEXT



Ini adik ipar aku...Shahira. Ni perempuan giler ni.... malas aku nak layan. Tapi one thing good pasal adik ipar aku ni dia rajin melayan anak2 aku...so bila aku nak bercuti, nak gi clubbing ker pass jer kat minah meroyan gila nak mampus ni....NEXT


Ini my Father in Law & Mother in Law....En Yasin & Puan Juriah. Both of them sporthing giler.... susah nak dapat mak & bapak mertua macam ni. "Mak... malam ni nak gi Clubbing tolong jaga budak2 yer" jawapan sempoi mak mertua aku "gi lah enjoy biar mak jaga budak2" gila babi sporting kan... Bapak mertua aku lagi best..."tak yah balik awal sgt we all can take care your daughter..." best tak??. Kalau gi Karaoke aku siap boleh menari ngan bapak mertua aku ni...hahaha kalau org dgr mesti kata aku gila...dgn laki tak nak menari nak menari ngan bapak mertua jugak. (Bodek kuat tu...)



Ini lah family aku yg duduk kat atas sebalah kiri Kak Long, kak ngah, Mak, Abah, Aku, Wan & Hetty. Ada lagi seorng tapi tak ada dlm gambar ni. Adik beradik aku 6 orang semuanyer....5 perempuan n last sekali lelaki. Kalau tak dapat lelaki mau sebelas kot adik beradik aku ni...Prinsip bapak aku kot cuba sampai dapat...hahahah
Abah - Bapak aku ni garang nak mampus....tapi kelakar pun kelakar nak mampus jugak. Dulu waktu aku kecik2 bapak aku punya pantang... make sure kena balik rumah sebelum matahari terbenam..tapi perangai aku kalau selagi bulan x muncul aku tak akan balik rumah. So bila sampai rumah jer bapak aku dah tunggu depan pintu... dia tak pukul pun tapi mata dia pandang jer kat aku.... aku dah melalak. Giler babi takut kan tapi ttp buat jugak.
Mak - Kerja lain tak ada asyik nak merotan jer... aku rasa perangai mak aku ni dah turun kat aku....dulu kalau mak aku marah mulut aku terkumat kamit menjawab tapi dlm hati jer lah sbb kalau dia dengar mati aku ditonyoh dengan cili. Satu lagi kalau aku memberontak hentak2 kaki...siap!! mesti melayang tali pinggang kat kaki aku. Yg menangis bukan aku tapi Kak Long aku....giler sensitive kan. Tapi tak boleh lawan masakan mak aku goreng telor pun sedap....
Kak Long - Sensitive giler...kalau aku kena marah ngan bapak aku dia pulak yg melalak. Saiko kan....
Kak Ngah - Ni kakak aku yg paling giler dia boleh bawak aku gi clubbing waktu aku form 2.... aku jahat sbb dia lah (ttp tak nak salah kan diri sendiri). Tujuan dia bawak aku supaya dia boleh keluar kalau tak mesti bapak aku tak kasik keluar. Konon2 gi harijadi kawan rupanyer dia bawak aku jumpa boyfriend kat Tea dance.... aku duduk lah mcm patung berjam2 dia sedap jer berpeluk-peluk. (dlm hati tak apa bila aku besar nanti bukan setakat peluk jer macam2 aku akan buat mcm kat cite org putih tu...hahaha)
Nanti aku cerita lagi pasal adik beradik adik aku yg lain..... Kita org ni akan berkumpul sebulan sekali... so bila dah berjumpa mcm2 cerita keluar sampai nak terbalik rumah tu kitaorg buat...laki aku cukup x faham perangai kitaorg sbb kalau berckp terjerit-jerit sampai jiran hujung rumah pun boleh dgr....anak aku pun sampai termuntah2 sbb pening dgr suara kitaorg yg berlumba-lumba nak bercakap.... tetapi selalunyer aku lah menang sbb suara aku yg paling tajam & nyaring.... nanti kita sambung laki ekkk penat lah menaip ni...

9 comments:

Pinkjambu said...

salam kak.. kikiki akhirnya habis saya khatam blog akak.. seronok baca blog akak.. kelako.. anak2 akak lawa.. hihihihi.. suka baca bab cintan cantun dgn zaman2 remaja akak, gaya saya baca novel ahadiat akasha pulak..

apa2 pon biarlah apa org nak ckp, janji xhipo.. salam kenal2 kak.. :p

myzz noor said...

Salam. Saya pun baru habis khtam. Gigih ni baca beberapa hari ni.

LZ said...

sama jugak cam korg but aku lum khatam lagi..terjebak dari kisah GZ blog Di ke fila then elly..interesting ppl..love fidily

impian indah said...

akhirnyer khatam jugak saye bace semua entry kak elly..
best sangat blog kak elly!
1family kak elly best!!
suke suke suke..

Anonymous said...

kak elly, walaupun saya lelaki, tapi blog akak adalah satu2nya blog pompuan yang saya boleh layan. layan gila2.

biar apa orang kata, yang penting kak elly memang kelakar gila!

Anonymous said...

saya pun baru khatam blog akak. hehehe. yay dan adik sangat comel ok <3

Jendela Hati said...

salam kenal... singgah di sini...

Orked farhanna said...

Perghh hari nie baru khatam blog akak . Sakit hati gak bace comment2 haters akak nie . Pe de hal kan akak as long as family akak ade da ckup . We will always support u kak elly ;)

Nurfatihah Ibrahim said...

Alhamdulillah..akhirnya khatam jgk blog ko kak..aku penat membaca dr 3hr lepas..fuhhhh...ko gelak cm hantu ekk kak..hahahaha...nt beranak no tiga ya kak..aku tggu ni kak..horeaaayy!!!!! ^_^